BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Yemen’in Hudeyde şehrindeki Al Thawra hastanesi yakınlarında meydana gelen çatışmaların özellikle çocukların hayatını riske soktuğunu bildirdi.

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Yemen’in liman kenti Hudeyde’deki Al Thawra hastanesi yakınlarında devam eden yoğun çatışmaların özellikle çocukların hayatını riske soktuğu konusunda uyarıda bulundu. UNİCEF, savaşan tarafları tıp merkezine yakın düşmanlıklara son vermeye çağırdı ve ihtiyacı olanlara tedaviye güvenli bir şekilde erişmelerine izin verilmesini istedi.

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Genel Direktörü Henrietta H. Fore," Özellikle çocuklar, Al Thawra hastanesinin savaşın ortasında kalmasını kaldıramaz. Sağlık personeli ve hastanedeki hastalar ağır bombalama ve silah sesleri duyduğunu doğruladı. Bölgedeki tek işleyen hastane odur ve hastaneye erişim artık engelleniyor" dedi.

UNİCEF, yoğun bakım ünitesinde tedavi altındaki 25 çocuk dahil hastanede tedavi edilmekte olan 59 çocuk olduğunu bildirdi. "Bütün tarafları hastanenin yakınında ve çevresindeki düşmanlığı durdurmaya ve sivillerin hastaneye güvenli bir şekilde erişmelerini sağlamaya çağırıyoruz" diyen Genel Direktör Fore, tarafları sivilleri korumak için uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülüklere uymaya çağırdı.