İlk etapta formatın yeniliği ve site kategorilerinin kadınlar üzerine olması siteye bir ilginin ortaya çıkmasını sağlasa da önemli olan devam eden bu ilginin sürdürülebilir kılınmasıydı ki KizlarSoruyor bunu sitede farklı projeler yaparak sağlamıştır.

KizlarSoruyor’un en son projesiyse Bi’bilen.

Alanında uzman isimler sitede uzman üye statüsünde yer alıyor.

KizlarSoruyor’un onlarca farklı kategorisine uygun profesyonel isimler, KizlarSoruyor’da Bi’bilen üye olarak sitenin diğer üyelerinin sorularına cevaplar veriyorlar. KizlarSoruyor’da Bi’bilen üyeler arasında avukatlardan doktorlara, diyetisyenlerden mühendislere birbirinden farklı pek çok isim var.

Sitedeki Bi’bilen üyelere soru sormak içinse yapılması gerekenler oldukça basit. Tabii ki her şeyden önce siteye üye olmak gerekiyor. Sitedeki üyelik hesabı açıldıktan sonra soru gönderisi giriliyor ve girilen bu gönderinin ayarlarından soruya Bi’bilen davet ediliyor. Bu işlem yapıldıktan sonra davet edilen Bi’bilen’e soru sorulduğuna dair bir bildirim iletiliyor. İletilen bu bildirimle birlikte ilgili kişi soruya profesyonel bakış açısıyla cevabını bildiriyor.

Bi’bilen uzman görüşü ilk başvuru kaynağı.

KizlarSoruyor’da Bi’bilen tarafından cevaplanan sorudaki Bi’bilen yanıtı soruya giren herkes tarafından görülmesi için en üste sabitleniyor. Yani işin uzmanının görüşü, soruya yanıt arayanlar için ilk görülecek şey oluyor.

KizlarSoruyor’un alanında uzman üyelerinden biri de uzun yıllardır mutfak sanatları ve gastronomiye gönül vermiş Ayvaz Akbacak.

Tokat Zile doğumlu olan Ayvaz Akbacak 30 yıldır gastronomi dünyasında pek çok farklı otel ve restoranın mutfak bölümlerinde restoran yönetimi yapmış, Türk ve dünya mutfakları üzerine araştırma ve çalışmalar yapmaya devam etmektedir.

Uluslararası yarışmalarda pek çok başarı kazanmış ve ülkemizin adını bu alanda dünyaya duyurmayı başarmış alanının en yetkin isimlerinden biridir.

Ayvaz Akbacak, KizlarSoruyor bünyesinde “Eğitim & Kariyer”, “Sağlık & Diyet” ve “Yeme & İçme” kategorilerinde kullanıcıların sorularını yanıtlıyor.

Ayvaz Akbacak’a KizlarSoruyor’da sorulan bazı soruları da şu şekilde belirtelim:

- Kısırın yanına pratik olarak ne yapabilirim?

- Evde yapılabilecek en iyi hamburger köftesinin tarifi nedir?

- Domates konservesinin tadı ekşiyse konserveyi nasıl kurtarabiliriz?

- Çiğ olan bir pilavı kurtarmak mümkün müdür? Pilavı tane tane yapmanın sırları nelerdir?

- Zeytinyağıyla yapılan yemeklere salça konur mu?

Bu ve bunun gibi mutfak alanındaki onlarca farklı konuda Ayvaz Akbacak’ın 30 yıllık profesyonel deneyimi ve İstanbul Üniversitesinde alanında almış olduğu akademik yetkinliğe güvenerek sorduğunuz sorularınızı cevaplatabilirsiniz.

Son olarak Bi’bilen projesinin sloganıyla da bitirmek isteriz: Kafa karışıklığı zor hemen Bi’bilen’e sor.