Uzman Patent ekibi bu konuda size baştan sona destek sağlamaktadır. Öncelikle marka tescil sorgulama sayfasını ziyaret ederek formu ücretsiz olarak doldurun.

Formu doldurmanızın ardından uzman marka temsilcileri sizleri arayacak marka sorgulama süreci hakkında detaylı bilgi sunacaktır. Markanın tescil süreci, uygun olup olmadığı gibi konularda detaylı bilgiler sizlerle baştan sona paylaşılacaktır.

Marka Tescil Süreci

Marka tescil süreci 2 aşamalıdır. Öncelikle marka başvurusu yapılır, yapılan marka başvurusu TPE tarafından incelenip onaylanır.

Onaylanan markanız bir sonra ki marka bülteninde yayına çıkartılır ve tüm kullanıcıların görmesi sağlanır. 2 aylık resmi yayın süreci vardır. Bu sürecinin amacı diğer hak sahiplerinin markanıza itiraz etme hakkının bulunması içindir.

Bu 2 aylık süreç içerisinde herhangi bir itiraz gelmezse markanızı 10 yıllık süre ile koruma altına almış oluyorsunuz.

Patent Sorgulama

Patent ve marka birbirlerinde farklı terimlerdir. Her ne kadar ülkemizde aynı gibi algılansa da patent ile bir icadı koruma altına alırken, marka ile bir ismi koruma altına alırsınız. Türkiye patent sorgulama sayfasından patentler hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Eğer daha önce icad edilmemiş bir ürünse patent, var olan bir ürün geliştirilmişse de bu faydalı model olarak tescil edilir.

Bunlar uzun süren ve uzun araştırmalar gerektiren süreçlerdir. Bu nedenle işi uzmanına bırakarak bu konuda Uzman Patent ekibinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Çok daha fazla bilgi ve destek içim www.uzmanpatent.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.