Yanak dolgusu nedir?

Yanak dolgusu, çeşitli dolgu maddelerinin yanağın belirli bölgelerine enjekte edilmesi sonucu, yanağın daha estetik, daha belirgin bir yapı kazanmasının sağlanması işlemidir. Bu işlem gerçekleştirilirken kullanılan dolgu maddesi, özelleştirilebilir niteliktedir. Yani, bir yanak dolgusu işleminde kullanılacak dolgu maddesi, kişiye bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir.

Yanak dolgusu neden yapılır?

Yanak dolgusunun yapılmasının en temel nedeni, yanaklara hacim kazandırmaktır. Ancak bunun dışında kullanım alanlarının bulunduğunu söylemek de mümkündür. Bu alanlar, aşağıda verildiği gibidir.

  • Çene yapısı temel itibari ile fazla önde olan kişilerin, bu görüntüyü azaltmak için yanak dolgusu yaptırmaları mümkündür.

  • Yanakları sönük, hacimsiz olan kişilerin daha karakteristik bir yüz yapısı için yanak dolgusu yaptırması mümkündür.

  • Yüzünde asimetrik bir görüntü bulunan kişilerin, bu görüntüyü gidermek için yanak dolgusu yaptırmaları mümkündür.

  • Burnu, yüzüne oranla daha geniş ve rahatsız edici olan kişilerin, burun – yüz oranını yakalayabilmeleri için yanak dolgusu yaptırmaları mümkündür.

Görüldüğü üzere yanak dolgusunun kullanım alanı, yanağın kendisinin görünümünün iyileştirilmesi ile sınırlı değildir. Genel yüz görünümünün iyileştirilmesi için de yanak oldukça önemlidir.

Yanal dolgusu sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Yanak dolgusu işlemi, genel olarak yan etkileri olan bir işlem değildir. Ancak dikkat edilmesi gerektiği halde göz ardı edilen bazı unsurlar, bu işleme bağlı olarak bazı sorunların ortaya çıkmasını tetikleyebilir. Bu sebeple söz konusu işlem uygulandıktan sonra dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. Bu unsurlar aşağıda verildiği gibidir.

  1. Yanak dolgusu Ankara üzerine araştırma yapan kişilerin karşılaşacağı ilk bilgi, işlem sonrası spora yöneliktir. Bu bağlamda yanak dolgusu yaptırmış olan kişilerin ilk 24 saat spor yapması, önerilen bir durum değildir. Bunun temel nedeni, sporun ödemi arttırma ihtimalidir.

  2. Yanak dolgusu sonrası ilk iki gün hamam ve saunadan uzak durulmalıdır. Özellikle sıcak su ve buhar banyosu risk niteliğindedir. Bu sebeple ilk gün söz konusu unsurlardan uzak durulması gerektiği bilinmelidir.

  3. Yanak dolgusu yaptıran kişilerin, işlem sonrası kuaföre gitmeleri, yanaklara herhangi bir işlem yaptırmaları önerilmemektedir. Bu bağlamda özellikle hassas davranılmalıdır.

  4. Yanak dolgusu yaptıran kişilerin ne profesyonel olarak ne de bireysel olarak cilt bakımı yapılması önerilmemektedir. Hatta cilde genel olarak önerilenin dışında bir ürün kullanılmasından uzak durulmalıdır. İşlem üzerinden bir hafta geçtikten sonra cilt bakımı yapmak mümkündür.

  5. Bilindiği üzere havuzlar, tam anlamı ile mikrop yuvalarıdır. Bu sebeple buralarda normal kişilerin dahi enfeksiyon kapma ihtimalleri oldukça yüksektir. Yanak dolgusu yaptırmış olan kişiler için ise bu ihtimal çok daha fazladır.

  6. Yanak dolgusu yaptırmak isteyen kişilerin makyaj malzemeleri ile birkaç günlüğüne uzaklaşmaları gereklidir. aksi durumda yine havuzda olduğu gibi iltihap kama ihtimali ortaya çıkacaktır.

  7. İşlem sonrası ilk 3 gün fazlasıyla önemlidir. Bu üç gün boyunca yüz üstü yatılmamalı, yüksek yastık kullanılmalı ve yüze herhangi bir baskı yapılmamalıdır.

Yanak dolgusu fiyatları

Yanak dolgusu Ankara üzerine araştırma yapan kişilerin merak ettikleri en önemli olgu ise fiyattır. Ancak bu hususta net bir bilgi vermek mümkün değildir. Detaylı bilgi almak isteyen kişilerin https://www.drestetikankara.com linki üzerinden iletişime geçmeleri mümkündür.