MUĞLA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Muğla'daki "çatı yapılanmasına" yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 22'si tutuklu 41 sanığın yargılanması sürüyor.

Tutuklu sanıklar, cezaevinden duruşmanın yapılacağı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'na getirildi.

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, aralarında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilenlerin de bulunduğu tutuklu ve tutuksuz sanıklar hazır bulundu.

Bazı sanıklar etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediklerini belirterek, örgütün Muğla'daki yapılanması, şirketler ve iş adamları üzerinden yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Duruşmaya, FETÖ'nün mülkiye yapılanmasından tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan eski Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla'daki FETÖ yapılanmasıyla ilgisinin bulunmadığı, il sorumlularını tanımadığını, görüşme yapmadığını savundu.

- "Artık cin lambadan çıkmıştır, yaptığımız her şey ortada"

Tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile bağlanan örgütün sözde il sorumlularından olduğu öne sürülen "Ertuğrul" kod adlı şüpheli İlker Kaya ise "Oradaki tutuklu ve tutuksuz sanıklara sesleniyorum. Artık cin lambadan çıkmıştır. Yaptığımız her şey ortada, bundan kaçış yok. Bazı sanıklar neden hala bazı şeyleri anlatmıyor. Herkes bildiğini anlatsın. Yapılan suç ve suçlamalara mahkeme karar verecek. Cezamız varsa çekelim. Ben tüm samimiyetimle örgütle ilgili bütün bildiklerimi anlattım. Sizler de bildiklerinizi anlatın hiçbir şeyi saklamayın." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti sanıkları dinledikten sonra tanık beyanları ve sunulan delillerle ilgili sanıklar ve avukatlarına söz verdi.

Duruşmaya, yarın devam edilecek.