Zamanın geçişine engel olamayız. Zamanın yüzümüze verdiği hasara da engel olamayız. Ancak bu hasarı geciktirmek, etkisini azaltmak bazı estetik dokunuşlarla mümkün. Zaman, yüz bölgesinde en çok göz kapağına ve deri altı yağ dokusunun azalması ile cilt gerginliğine zarar verir. Yerçekimi etkisi ile göz kapağı aşağı doğru sarkarken, deri altı yağ dokusu azalması ile cilt kırışıklıkları ve çukurlanmalar artar. Bu da kişiyi olduğundan daha yaşlı ve yorgun gösterir.

Göz kapağı ameliyatı

Özellikle üst göz kapağı yerçekimine son derece dayanıksızdır. Zaman geçtikçe gözün üstüne doğru esner ve hem estetik yönden hem de görme alanını kapatarak fonksiyonel yönden kişiyi zorlar. Genellikle 40-50 yaş ve sonrası görülmeye başlar. Ancak genetik olarak deri esnekliği fazla olan kişilerde daha erken yaşlarda da görülebilir. Bu rahatsızlığın tek çaresi ameliyattır. Buna üst göz kapağı ameliyatı (estetiği) diyoruz. 20-30 yaşlarında göz kapağı sarkan kişilere önce botoks ile göz kapağını kaldırmayı denemek lazım. Bu sayede birkaç sene daha ameliyat ertelenebilir. İşe yaramazsa yine tek çözüm ameliyat.

Alt göz kapağında ise en çok gördüğümüz sorun göz altı torbaları. Çoğunlukla genetik olmakla birlikte, yoğun ve stresli iş temposuna sahip, daha çok geceleri çalıştığı için düzensiz uyku uyuyan veya alkol problemi olan kişilerde karşımıza çıkar. Bu sorunun da tek çaresi ameliyattır. Buna da alt göz kapağı ameliyatı diyoruz. Hem alt hem de üst göz kapağında sorun varsa 2 ameliyat birlikte yapılabilir. Bu sayede göz çevresi bir anda aydınlanır.

Yüze yağ enjeksiyonu

Yaş ilerlemesi ile deri altı yağ dokusu azalır. Bazen de zayıflamaya bağlı yüzde aşırı bir çökme görülür. Bunun sonucunda kişi olduğundan yaşlı ve yorgun görünebilir. Aslında sağlık açısından bir sakıncası yoktur. Ama kişi bu durumdan mutsuzsa vücudun başka bölgelerinden alınan yağların yüz bölgesine transferi yani yüze yağ enjeksiyonu ile bu sorun büyük ölçüde çözümlenir. En çok yağ alınan bölgeler karın veya bel bölgesidir. Ama mesela basen veya bacak içinde fazla yağlanma varsa o bölgelerden de yağ alınabilir.

Hem göz kapağında hem de yüzünde problem olan kişilere bu 2 işlem birlikte yapılabilir. Böylece tek seansta iki sorundan birden kurtulunmuş olur, yüz daha aydınlık bir görünüme kavuşmuş olur.