Kuzey Makodonya'da evlenen Sanatçı Ebru Şahin ile NBA yıldızı Cedi Osman'ın Çeşme'deki düğünlerine spor, sanat ve eğlence dünyasından çok sayıda ünlü katıldı. Dün akşam gerçekleştirilen düğünde, çiftin nikahlarını temsili olarak ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı kıydı. Ilıcalı, nikah memuru gibi giyinmek için avukat cübbesi ile merasimi gerçekleştirdi.

Düğündeki temsili nikâhı Acun Ilıcalı kıyarken, Ebru Şahin’in şahitliğini menajeri Abdullah Bulut, Cedi Osman’ın şahitliğini de Okan Can Yantır yaptı.

Acun Ilıcalı'nın avukat cübbesi giymesine tepki gösteren avukatlar, "Avukatlık, 1136 sayılı kanunda da belirtildiği gibi bir yönüyle kamu hizmetidir. Bu hizmetin 'özel bir cübbe' ile ifası da yine aynı kanun kapsamında bir zorunluluktur. Avukat cübbesi; sadece avukatlar tarafından ve yine sadece duruşmada giyilir. Avukat cübbesi; bu akşam Acun Ilıcalı’nın yaptığı gibi, düğün törenlerinde giyilebilecek ya da öylesine sırtınıza takıp çıkabileceğiniz sıradan bir kıyafet değil, vicdanın ve tarafsızlığın sembolüdür." 

"ÖZÜR DİLE"

“Kutsal cübbemiz kimsenin şov ya da magazin malzemesi yapılamaz. Haddini aşan Acun Ilıcalı’yı tüm avukatlardan özür dilemeye davet ediyoruz.”

"Bizim cübbemiz sizin eğlence malzemeniz değildir. Daha dün bu cübbeyi muhafaza eden, mesleğini ifa eden bir meslektaşımız katledildi. O cübbeye saygısızlık, temsil ettiği kutsal değerlere de saygısızlıktır. Yazıklar olsun!"

"Avukat cübbesi tarafsızlığın sembolüdür. Daha dün bir meslektaşımız kendi ofisinde öldürülmüşken, meslektaşımızın acısı henüz içimizde soğumamışken, bir avukatın onuru olan cübbesi ile magazin malzemesi olacak şekilde nikah kıyması Acun Ilıcalı'ya yakışmamıştır" ifadelerini kullandı.

Makedonya’da geçen hafta nikâh yapan çiftin düğününde, Acun Ilıcalı temsili olarak nikah memuru oldu.

I. AVUKATLIK KANUNU

Avukatların Resmi Kılığı

Madde 49 - Avukatlar, mahkemelere, Türkiye Barolar Birliğinin belirteceği resmî kılıkla çıkmak zorundadırlar.

II. AVUKATLIK KANUNU YÖNETMELİĞİ

Kılık

Madde 20- Avukatlar, mahkemelerde, Türkiye Barolar Birliği ve baro disiplin kurullarında görev yaparken ve avukatlık ant içme törenlerinde, Türkiye Barolar Birliğinin belirlediği resmi kılığı giymek zorundadırlar. Türkiye Barolar Birliğince belirlenen resmi kılık, Türkiye Barolar Birliği ve baro genel kurullarında ya da yargı kuruluşları mensuplarının resmi kılıkları ile katıldıkları resmi törenlerde de giyilebilir.

Avukatlar, mahkemelerde münhasıran vekalet görevi ifa ettikleri davalar dışında resmi kılık giyemezler.

Giyilebilecek Yerler:

5.- a.- Her Avukat, mahkemelere resmi kılıkla çıkmak zorundadır.

b.- Türkiye Barolar Birliği ve Barolar Disiplin Kurulu Başkan ve üyeleri duruşma yapılırken resmi kılıkları giyerler. Disiplin Kurullarında taraf vekilleri de resmi kılık giymek zorundadırlar.

c.-Avukatlık ant içme törenlerinde Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri resmi kılıklarını giyerler.

ç.- Türkiye Barolar Birliği ve Barolar Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Adalet Yılı açılış törenlerine resmi kılıkla katılırlar.

d.- Türkiye Barolar Birliği ve Baro Organlarında görevli Avukatlar, yargı kuruluşları mensuplarının resmi kılıkları ile katıldıkları törenlerde resmi kılıklarını giyerler.

Giyilebilecek Durumlar:

6.- Türkiye Barolar Birliği ve Barolar Genel Kurul Toplantısında resmi kılık giyilebilir.

Giyilemeyecek Haller:

7.- Avukatlar mahkemelerde münhasıran vekalet görevini ifa ettikleri davalar dışında, bilirkişilik tanıklık ve tercümanlık yaparken, taraf oldukları hukuk davalarında, şahsi davacı veya sanık bulunduğu ceza davalarında (başka kimselerin, vekalet görevini almış olsalar dahi) resmi kılık giyemezler.