İstanbul’da geçen hafta perşembe günü 14.30 sıralarında, Deniz A., Bakırköy Adliyesi’nin protokol girişine geldi. A., sulh ceza hâkimi Ömer Kenan Aydın için “Dayım olur” diyerek kendisiyle görüşeceğini söyledi. A., hâkim Aydın’ın, geleceğinden haberdar olduğunu da söyledi. Görevliler, hâkimin odasını aradı ancak ulaşamadı. Adliyenin bahçesinde dolanan A., cebinden 20 santim uzunluğunda bıçak düşürdü.

ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Polis sarhoş olduğu da gözlenen A.’ı etkisiz hale getirdi. Polisler, durumu günün nöbetçi savcısına bildirdi. Savcılık, A.’ın “silahla tehdit” şüphesi ile ifadesinin alınmasını istedi. Bakırköy Asayiş Şube Müdürlüğü, A.’ın ifadesini aldı ve 15 Mayıs’ta adliyeye sevk edildi.

Tutuklanması istemi ile sulh ceza hâkimliğine sevk edilen A., daha önce hakkında tutuklama kararı veren hâkim Ömer Kenan Aydın ile arasında bir husumet olmadığını söyledi. A.’ın avukatı ise müvekkilinin, güvenlik görevlileri ile konuştuktan sonra adliye binası dışına çıktığını söyledi. Yapılan hâkimlik sorgusu sonrası A. ‘silahla tehdit’ suçundan tutuklandı. (Hürriyet)