İngiliz bir biliminsanı, araştırma amacıyla gittiği Güney Kutbu’nda gizli görevdeki bir polisle iletişime geçip “ İngiltere ’ye döndüğünde 8 yaşında bir kızla ilişkiye girmek istediğini” söyleyince ülkesine döner dönmez tutuklandı.

36 yaşındaki Simon Rouen’in bir pedofili şebekesini çökertmeye çalışan dedektiflerin ağına düştüğü sırada Britanya Güney Kutup Araştırması (BAS) kapsamında Antarktika’daki Rothera Araştırma Merkezi’nde bulunduğu ve laboratuvar yöneticisi olarak çalıştığı belirtildi.

Hürriyet 'ten Birce Bora'nın haberine göre, İngiliz polisi Rouen’in Güney Kutbu’ndaki görevini tamamlayıp Londra’ya döner dönmez tutuklandığını açıkladı.

Maidstone Kraliyet Mahkemesi’nde yargılanan Rouen “Bir çocuğa karşı seks suçu işlemek için hazırlık yapmak” ve “ Çocuk pornosu bulundurmak”tan suçlu bulundu ve üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.
 
Çevresel gözetim eğitimi aldıktan sonra radyasyon araştırmaları alanında yüksek lisans ve mühendislik alanında doktora yaptığı belirtilen Rouen’in BAS için çalışmaya başlamadan önce Worchester Üniversitesi ve Conwall Koleji’nde laboratuvar teknisyeni olarak görev yaptığı açıklandı.
 
BAS projesi 60 yıl önce başlatıldı ve şu an bu proje kapsamında 400 bilim insanı Antarktika’daki iki araştırma merkezinde görev yapıyor.
 
BAS yetkilileri Rouen ile ilgili yaptıkları basın açıklamasında adamın bir süredir onlar için çalıştığını doğruladı ve “Bu konu mahkemede çözüldü. Biz daha fazla yorum yapmak istemiyoruz” dedi.