Hayat sigortasının iki ana türü vardır: sürekli hayat sigortası ve geçici hayat sigortası. Sürekli hayat sigortası, bir kişinin vefatına kadar devam eden bir sigorta türüdür. Geçici hayat sigortası ise belirli bir süre için geçerlidir. Örneğin, hayat sigortası poliçesi 10, 20 veya 30 yıl gibi belirli bir süreyi kapsayabilir.

Hayat sigortası primleri, yaş, sağlık durumu, sigorta tutarı ve sigorta süresi gibi faktörlere göre belirlenir.

Hayat sigortası, bir finansal güvencedir çünkü sigortalıya veya hayatta kalan aile üyelerine (varislerine) ödenen tazminat yaşam standartlarını devam ettirmelerini sağlayabilir. Özellikle küçük çocukları olan aileler, hayat sigortasının hayatta kalan çocukların gelecekteki finansal ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir araç olduğunu düşünebilirler.

Hayat sigortası, herhangi bir maluliyet durumunda hayat standartlarınızı aynı şekilde devam ettirebilmenizi sağlar. Vefat durumunda, sevdikleriniz kendilerine ödenecek para ile yaşam standartlarını devam ettirebilir. Poliçe kapsamına giren bir kaza sonucunda, yüksek tutarlı tedavi giderleriniz düşük primlerle ödenmiş olur. Beklenmedik bir anda tehlikeli bir hastalığa yakalanmanız durumunda size finansal destek sağlar.

https://www.agesa.com.tr/hayat-sigortasi-nedir