Hem pratik hem de teknolojik sistemler olarak bilinen IP kamera izleme sistemleri ağ temelli video gönderimi yapar. Kurulumu ve yönetimi son derece kolay olan bu yapı en çok tercih edilen video izleme sistemleri arasında yer alır. Kendi içerisinde pek çok avantaja sahip olan IP kameralar ile güvenlik çözümlerinde işe yarar sonuçlar elde etmek mümkündür. Kameraların yüksek çözünürlüğe sahip olması sayesinde metrelerce uzaklıkta bulunan görüntüler detaylı şekilde görüntülenebilir hale gelir. Rahatlıkla izlenip kaydedilebilen bu veriler diğer alanlara taşınabilir.

IP güvenlik kameraları genellikle havaalanları, marinalar, inşaat alanları, stadyumlar, gibi yerlerde yaygın olarak kullanılır. Uzak mesafelerden net görüntüye ihtiyaç duyulan ortamlara yerleştirilen bu kameralar fonksiyonel olacak şekilde tasarlanır. Bütün alanların istenilen çözünürlükte ve netlikte izlenebilmesi için gelişmiş özelliklere sahip kameralar kullanmak gerekir. IP kamera izleme programı ile bu kameralar kullanıma hazır hale gelecektir. Kurulumda profesyonel destek almakta fayda vardır.

IP Kamera Sistemleri ile Güvenliği Artırmak Mümkün

IP kamera izleme sistemleri işlevsel ve stabil çalışma imkanı sunar. Uluslararası düzeyde olan bu kameralar güvenlik sistemlerinden beklenen hizmeti en iyi şekilde karşılar. Gereksinime uygun entegre çözümler sunan kameralarda lider teknolojiler kullanılır. Takip yazılımları ve akıllı video analiz özellikleri sayesinde izinsiz giriş çıkış, şüpheli davranış algılama, terk edilen eşyaların tespiti, kişi sayımı gibi detay gerektiren eylemler hızlıca yapılabilir hale gelir. Proje ve kurum ihtiyaçlarına göre çeşitlilik gösteren kameralar uygun bir yazılım altyapısı ile aktif edilebilir. Alınan kameralarda alarm bölgeleri, hareket algılama, sanal çit, ters yön, yoğunluk haritası, amaçsız dolaşım, bekleme zamanı, araç ve kişi sayma gibi uyarılar oluşturmak mümkündür. Canlı izleme ve görüntü kaydı alma gibi özellikler sunan bu kameralar istenilen sayıda yerleştirilebilir.

IP Kamera Sistemleri Nasıl Çalışır?

Basit ve anlaşılır bir çalışma prensibine sahip olan IP kamera izleme sistemleri sensörlere sahiptir. Hırsızları ve etrafta olan diğer hareketleri algılayan bu sensörlerden yüksek kalitede görüntü ve ses alınabilir. Bu sayede güvenlik önlemlerini artıran kamera sistemleri internet bağlantısı üzerinden kontrol edilebilir. Kamera açısı 360 derece dönebilir ve isteğe göre yakınlaştırma yapılabilir. Kablosuz desteği olması kontrol mekanizmasını daha etkili hale getirir. Akıllı telefon ya da benzer cihazlardan açılıp kapanabilen kameralar elektrik sistemi ile çalışır. Ergonomik kullanıma sahip olan bu kameralar ile ilgili daha fazla bilgi almak için Sensormatic web sitesinden yararlanabilirsiniz.