Van Barosu’na kayıtlı avukat Melis Yıldız, Twitter hesabı üzerinden “Yanımda ben de o ortamın bir parçası iken Kürtçe konuşulmasından aşırı derecede rahatsız oluyorum. Bu resmen birinin yanında fısıltı ile kulaktan kulağa konuşmak ile aynı saygısızlığa sahip” paylaşımında bulundu.

Melis Yıldız’ın bu paylaşımını “ırkçılık” olarak savunan çok sayıda kişi, sosyal medya üzerinden Yıldız’a tepki gösterdi.

“RE’SEN SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR”

Tepkiler üzerine Van Barosu, sosyal medya hesabı üzerinden avukat Yıldız hakkında re’sen soruşturma başlattıklarını duyurdu.

Baronun Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Baromuz üyesi Av. Melis Yıldız’ın avukatlık meslek kuralları ile bağdaşmayan ve avukatlık mesleğinin itibarını zedeleyen sosyal platformlardaki paylaşımları nedeniyle Avukatlık Kanunu’nun ilgili maddelerince re’sen soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” ifadeleri kullanıldı.

NEZAKET KURALLARIYLA ALAKALI

hukukihaber.net’e konuşan avukat Melis Yıldız, “Kendi kişisel sosyal medya hesabım üzerinden tamamen sosyal hayatımla ilgili ve nezaket kurallarıyla alakalı kesinlikle ırkçı bir söylem ve niyet içermeyen bir twit attım. Ne yazık ki art niyetli birtakım mekanizmalar tarafından, zoraki anlam çıkartma sureti ve niyet okuma ile söylemim çarpıtıldı.” dedi.

“BARO TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA YAPTI”

“İlk andan itibaren yanlış anlaşılmaya sebep olmuş olma ihtimalimi göz önünde tutarak gerekli izah ve açıklamayı yaptım.” diyen Yıldız sözlerine şöyle devam etti; “Yalnız mensubu olduğum baro daha çok Kürt halkının fazla olduğu bir ilde faaliyet gösterdiği için tepki almamak adına, ifade özgürlüğünü geri planda tutarak talihsiz ve asla kabul edemeyeceğim bir açıklama yaptı. Gecenin bir yarısı hakkımda re’sen soruşturma başlattığını kamuoyuna duyurdu ki ben pazartesi günü baroya gidip dosyayı istediğimde ortada resmî olarak açılmış bir soruşturma olmadığını öğrendim.”

“MÜVEKKİLLERİM TEDİRGİN OLDU”

“Baronun açıklaması müvekkillerimi tedirgin etti ve meslekten atıldığımı düşünenler oldu. Dosyalarımdan sırf bu nedenden ötürü azilnameler aldım.”

“ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYORUM”

“Öncelikle eleştiri ve hakaret ile başlayan bu linç ortamı baro paylaşımı sonrası ölüm tehditlerine döndü. Hakaret ve tehditleri yapanlar arasında ne yazık ki meslektaşlarım da var. Tüm aile bireylerim ile ilgili kişiler bilgiler ifşa edildi. Van’ı terk edeceksin şeklinde tehditler almaya başladım.”

“KOMİSYON ÜYELİKLERİM SONLANDIRILDI”

“Baro bunun yani sıra benim komisyon üyeliklerimi sonlandırdı ve bu bilgilendirme WhatsApp grupları üzerinden yapıldı. Baromuzun yönetim kurulunda 5 yılın altında kıdeme sahip meslektaşlar olduğu için zaten hiçbir mensubuna bu zamana kadar re’sen soruşturma açmışlığı yoktur. Resmî olarak bana da aynı sebepten ötürü soruşturma açamadığını düşünüyorum.”

“LEKELENMEME HAKKIM ZEDELENDİ”

“Açılsa dahi fikrini önceden beyan ettiği için bu soruşturma ile ilgili adil bir karar olmayacaktır. Baronun bu paylaşımı benim en temel hakkım olan lekelenmeme hakkımı zedelemiştir. Bunun yanı sıra hedef gösterilmeme zemin hazırlayıp hem insani onurumu hem de mesleki hayatımı zedelemiştir. Ölüm tehditleri almam bu paylaşım sonrası gerçekleşmiştir. Şu an can güvenliğimden ciddi bir endişe ve kaygı duyuyorum. Benim veya aile bireylerimin başına gelebilecek her türlü saldırıdan Van Barosunu sorumlu tuttuğumu bildirmek isterim.”

“KÜRTÇE DERSİ ALIYORUM”

“Bakın ben gerçekten asla ırkçı ve faşist biri değilim kesinlikle de olamam. Bayadır Kürtçe dersi alıyorum. Eşim Kürt. Tamamen sosyal hayatımda kendimi dışlanmış hissettiğim bir ortam ile ilgili bir paylaşım yaptım. Çok çok kötü yerlere getirildi.”

BARODAN AÇIKLAMA YOK

hukukihaber.net olarak Van Barosu’na ulaşılarak görüş istenmiş ancak bir açıklama yapılmamıştır. Barodan açıklama yapılması durumunda buradan yayına alınacaktır.