DİBİ GÖRDÜK

Avukat Hakları Grubu olaya ilişkin hukukihaber.net'e özel açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "Dün yaşanan bir olay ile Türkiye’de medya bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile meslek etiği konusunda dibi gördüğümüzü tekrar idrak ettik." ifadeleri kullanıldı.

ŞAŞIRTMADI!

'Bizi şaşırtmadı' denilen açıklama şöyle; "Avukat Hakları Grubu olarak, dün akşam İstanbul Barosunda düzenlediğimiz Seçim Koordinasyon toplantısı sırasında, Habertürk Kanalında eşzamanlı olarak Didem Yılmaz tarafından sunulan bir programda İstanbul Barosu Seçimlerine katılacak kimi grupların adaylarının olduğunu öğrendik. Öncelikle Dünyanın en büyük barosunun bu yılki seçimlerinde en güçlü ve favori gruplardan Avukat Hakları Grubu olarak Başkan Adayımız Av Gökhan Ahi’nin ve diğer Meslektaşlarımızın davet edilmemesi, Habertürk TV özelinde medyanın basın özgürlüğü, editoryal bağımsızlık açısından içine düştüğü içler acısı hali göstermekle birlikte maalesef bizi ŞAŞIRTMADI!" 

Öte yandan, İstanbul Barosu tarihinde demokratik teamül ve olgunlukla Seçim süreçlerinde Aday Meslektaşlar arasındaki rekabet her daim tatlı bir rekabet olagelmiştir. Lakin dün Habertürk Kanalındaki canlı yayın konuklarının, Meslektaşları AHG Başkan Adayımız Av Gökhan Ahi ile diğer aday Meslektaşlarımız Av Eren Keskin, Av Cem Kaya Karatün, Av Çiğdem Koç ve Av Fikret İlkiz’in çağırılmadığı bir programda bulunmaları, bunu garipsememeleri Adil bir Yarış ve Rekabet açısından sınıfta kaldıklarını göstermektedir. Kaldı ki hukuksuzluklara karşı çıkışla, muhalif olmak ve bedel ödediği iddiası ile lafta prim yapmaya çalışan bağzı(!) Grupların, iktidarın payandası medya kuruluşlarına böyle sorgusuz sualsiz kapılanmaları, medya etiğine uygun olmayan bir yayında rahatsızlık bile duymamaları da bizi hiç ŞAŞIRTMADI!

Dün yaşanan medya ayıbı sırasında, Avukat Hakları Grubu olarak yüzlerce Meslektaşımız ile ait olduğumuz yer olan İstanbul Barosundaydık, değil Baro’yu ancak kendi grubunu yönetebilecek bağzı(!) adaylara karşı Grup olarak kendimize bir söz verdik:

Baromuzu bu sultadan kurtaracağız, Mesleğimizi değil, Baroyu Değiştireceğiz!"

GE-Lİ-YO-RUZ!

AVUKAT HAKLARI GRUBU