İstanbul Barosu Konferans Salonu’nda 10 Mayıs 2023 tarihinde saat 11.00’de düzenlenen törende 46 avukat, Baro Yönetimi Kurulu, aile ve yakınlarının huzurunda meslek yeminini ederek avukatlık ruhsatnamelerini aldı.

Genç avukatların cübbeleri, İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç, Başkan Yardımcısı Ali Gürbüz ve meslek üstatları tarafından giydirildi. Ardından da avukatlık ruhsatnamelerini, İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç ve Başkan Yardımcısı Ali Gürbüz takdim etti.

145 YILLIK  İSTANBUL BAROSU’NUN ÜYESİ OLDULAR

İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç, ruhsat töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul Barosu’nun nicelik olarak değil kurumsal olarak da dünyanın en köklü, en eski barolarından biri olduğunu belirterek,  “145 yıllık tarihe sahip İstanbul Barosu gittikçe gençleşen avukatlarıyla ülkemize yepyeni bir vizyon açmaktadır. Bir yandan insan hakları mücadelesiyle bilinen köklü geçmişi, bir yandan da hukukun geleceğini ve avukatlık mesleğinin geleceğini inşa etmekteki iddiasını sürdürmektedir.

Avukatlık mesleği bir hak mücadelesidir ve kamu hizmetidir. Adaletin gerçekleşmesinde en önemli unsurlardan, kurucu unsurlardan olduğu için her daim mücadeleyi gerektirir.

Bugün bilginin güç olduğunu hepimiz biliyoruz. Hukuk Fakültesini bitirdiniz. Ama özellikle hukuk mesleğinde öğrenmenin sonu yoktur. Ve Avukatlık mesleğinin gelişmesindeki en önemli unsur bilgiyle donanmaktır.

Hukukun geleceği ve avukatlık mesleğinin şekillenmesinde sizlerin görüş ve önerileri çok önemli. Gerek ülkemiz için gerek dünya çapında avukatlarımızın olması için hep birlikte çalışmalıyız.

Çıktığınız yolda hepinize başarılar diliyoruz.

İstanbul Barosu ailesine hoş geldiniz. Bugünün sizler için unutulmayacak bir gün olduğunu biliyoruz. Arzu ettiğiniz gibi başarıya ulaşacağınız bir meslek hayatı diliyoruz. Baro hepimizindir. Biz buradayız. Gelin sorunlarımızı hep birlikte çözelim” dedi.

ÜYE SAYISI 60.489 OLDU

Meslek yemini ederek avukatlık ruhsatnamesini almaya hak kazanan 46 genç avukatlar ile İstanbul Barosu’nun üyesi sayısı 60 bin 489 oldu. Baroda 31 bin 293’ü kadın, 29 bin 196’sı ise erkek avukat bulunuyor.