İstanbul Barosu'ndan yapılan açıklama şöyle;

Sayın Meslektaşlarımız,

İstanbul Barosu İcra Sorunları Çözüm Kurulu ile İstanbul İcra Daireleri Başkanlığı arasında 08.11.2022 tarihinde yapılan toplantı neticesinde icra dosyalarına erişim için aşağıdaki hususlarda mutabakata varılmıştır.

1. İcra dosyalarına erişim sorununun temelli çözülmesi için İstanbul İcra Daireleri Başkanlığı tarafından Tarama Merkezi kurulmuş ve tüm dosyaların tarama işlemi 21.12.2022 tarihinde başlamıştır.

2. İstanbul İcra Dairelerinde “açık” olan dosyaların her gün çıkarılması için mutabakata varılmıştır.

3. İstanbul İcra Dairelerinde “kapalı” olan dosyaların salı ve perşembe günleri çıkarılması için mutabakata varılmıştır.

4. Kapalı olan dosyaların çıkarılması için BARONET üzerinden bildirim yapılabilecektir. Bu sayede kapalı olup çıkarılmak istenen dosyayı yazdırmak için icra dairesine gitmeye gerek kalmayacaktır. Pazartesi günü saat 16.00’ya kadar BARONET üzerinden bildirilen dosyalar SALI günü; çarşamba günü saat 16. 00’ya kadar bildirilen dosyalar PERŞEMBE günü çıkarılacaktır.

İcra Dairelerinde yaşanan diğer sorunların çözümüne ilişkin çalışmalarımız devam ediyor.

İCRA DAİRELERİ  SORUNLARI ÇÖZÜM KURULU

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu’nun 3 Kasım 2022 tarihindeki toplantısında İcra Dairelerinde yaşanan sorunlarla ilgili İstanbul, Anadolu, Bakırköy İcra Daireleri Sorunları Çözüm Kurulları oluşturulmasına ve koordinatör olarak Yönetim Kurulu  Üyesi Av. Hüseyin Köprülü’nün görevlendirilmesine karar verilmişti.

İSTANBUL  BAROSU