Amerikan Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), depremin merkez üssünün, Perugia kentine 68 kilometre uzaklıkta olduğunu belirtti.

USGS, daha önce 7.1 diye açıkladığı depremin büyüklüğünü 6.6 olarak güncelledi. USGS, depremin derinliğini de 108 kilometreden 1.5 kilometreye indirdi.

Alınan bilgiye göre, İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 6.1 olarak duyurdu.

İtalyan sivil savunma yetkilileri, depremin etkisiyle bazı binaların yıkıldığını açıkladı.

Depremde Norcia kasabasındaki tarihi St. Benedict Bazilikası büyük hasar gördü.

Son dakika haberi: İtalyada büyük deprem
Depremde büyük hasar gören tarihi St. Benedict Bazilikası

Son dakika haberi: İtalyada büyük deprem

ROMA'DA DA HİSSEDİLDİ
Norcia kasabasının altı kilometre kuzeyinde gerçekleşen depremin İtalya'nın başkenti Roma'da da hissedildiği bildirildi.
Depremin hissedildiği bölgelerde, yerel saatle 07.40'ta (TSİ 09.40) meydana gelen sarsıntı nedeniyle halkın cadde ve meydanlarda toplandığı belirtildi.

Son dakika haberi: İtalyada büyük deprem

İtalya'nın orta bölgeleri geçen Çarşamba gübü 5.5 ve 6.1 büyüklüğünde iki depremle sarsılmıştı.

Bölgede 24 Ağustos'ta medyana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremde ise yaklaşık 300 kişi hayatını kaybetmişti.