Göynük Kent Konseyi üyeleri, 2006 yılında 302 imzalı dilekçeyle bir kısmı beş yıldızlı 16 otelin Göynük sahilindeki kıyı işgaline son verilmesi için dava açtı. Antalya 2’nci Bölge İdare Mahkemesi, 16 tesisin derhal kaldırılmasını istedi. Kaldırılmayınca Antalya Valisi’nin itirazına rağmen dönemin kaymakamı Adem Yılmaz hakkında soruşturma başlatılarak Antalya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘görevi kötüye kullanma’ suçlamasıyla dava açıldı.
Dünkü karar duruşmasında Yılmaz’ın avukatı “Şikâyete konu yer belediye yetkilerinde bulunan yerlerdir” dedi. Mahkeme ise ‘Suçun işleniş biçimi, sanığın suç işlemekteki kararlılığı, kastın yoğunluğu, kamuya ait kıyıların yağmalanmasına ve kamunun bu yerlerden yararlandırılmasına engel olunmaması” gerekçeleriyle Yılmaz’ı iki yıl bir ay hapse mahkum etti.

Yılmaz’ın cezasını çektiği sırada kendi altsoyu (çocukları) üzerindeki velayet hakkından, vesayet ve kayyımlığa ait hizmette bulunmaktan yoksun bırakılmasına, cezaevinden çıktıktan sonra da 1.5 yıl süreyle kamu görevlerinden men edilmesine hükmeden mahkeme, kararın bir örneğinin İçişleri Bakanlığı’na gönderilmesine de karar verdi. Ordu Vali Yardımcısı Adem Yılmaz’ın kararı temyiz etmesi bekleniyor.

Radikal