İSTANBUL (AA) - Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi ve terör illetinin, çocukların eğitimi ve hayatıyla temelden alakalı olunması gerektiğini gösterdiğini belirterek, "Çocuklarımızın art niyetli çıkar grupları tarafından suistimal edilmesine engel olarak, milli ve manevi değerlerine bağlı, aynı zamanda dünyayı görebilen, okuyabilen nesiller yetiştirmeliyiz. Bu anlamda Kızılay anneleri, yardımcı oldukları çocuklarımızın annelerine de yoldaşlık edip, meşakkatlerini bölüşmektedirler." dedi.

Semiha Yıldırım'ın himayelerinde Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Kadın Kolları tarafından "Kızılay Annesi Projesi" toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Semiha Yıldırım, Mısır'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden 300'den fazla sivili rahmetle andığını ifade ederek, bu konuda devletin de milli yas ilan edip, Mısır halkının acısını paylaştığını hatırlattı.

Alçak saldırıyı yapanları kınadığını belirten Yıldırım, terörün kaybedeninin insanlık olduğunu ama insanlığın, merhametin ve barışın kazanması için gösterilen çabaların tüm bu karanlıklara galip geleceğine inandığını kaydetti.

Yıldırım, Kızılay Annesi Projesi'nin, kimsesizlerin kimsesi olan, yetimlerin başını okşamayı ibadet bilen, memleketin bir köşesinde gözü yaşlı bir çocuk varsa uykuları kaçan, merhametli Türk kadınının başarısı olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Kızılay Annesi Projesi, bu topraklara sevdalı, vefakar kadınlarımızın tertemiz vicdanlarından doğmuştur. Kızılay Kadın Kollarımız, bu konuda bir inisiyatif almış ve bu anlamlı girişimi ikinci yılına taşımıştır. Bu proje, bu ülkenin çocuklarını parlak istikbalimizin garantisi olarak gören, yüksek gönüllü kadınlarımızın eseridir. Dün istiklal mücadelemizde at sırtında vatanı savunan, siperlere cephane taşıyan, hastanelerde yaraları saran kadınımız, bugün yine Türkiye'nin bekası için önemli işler yapmaktadır."

- "Kızılay Annesi olduğunuz evlatlarımız, geleceğimizdir"

Anne olmanın bir çocuğun yalnızca temel hayat ihtiyaçlarını karşılamak anlamına gelmediğini aktaran Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Asıl mesele o çocuğu geleceğe hazırlamaktır. Bugün bu proje sayesinde çocuklarımıza anne olan gönüllülerimiz, sadece bir çocuğu kanatları altına almıyor, aynı zamanda o çocuğa bir gelecek sunuyor. Kızılay Anneleri, çocuklarımızın eğitim ve öğretiminde öncelik alarak, onların maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Böylece ülkemiz için de aydınlık ve mutluluk dolu bir istikbal inşa ediyorlar. Bu anlamda yapılan yardımların azına ve çoğuna bakmadan, hepinizi kıymetli bulduğumu ifade ediyorum. Bugün Kızılay Annesi olduğunuz evlatlarımız, geleceğimizdir. Yarının öğretmenleri, mühendisleri, doktorları, sanatçıları, devlet adamları... Geleceğin bilgisi, teknoloji değişimi ve dönüşümü, onların elinde yükselecektir. Bundan dolayı sizlerin yüklendiği bu misyon son derece mukaddestir. Bu projeyle yalnızca eğitime-öğretime muhtaç çocuklarımızın maddi ve manevi ihtiyaçlarını gidermiyorsunuz, her şeyden önemlisi, bu yavrularımıza kendi hayallerini gerçeğe dönüştürme imkanı sunuyorsunuz. 'Çocuklar bizim yarınımız.' diyorsak, yarınımızı erteleme gibi bir lüksümüz yoktur."

Başbakan Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi ve terör illetinin çocukların eğitimi ve hayatıyla temelden alakalı olunması gerektiğini gösterdiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Çocuklarımızın art niyetli çıkar grupları tarafından suistimal edilmesine engel olarak, milli ve manevi değerlerine bağlı aynı zamanda dünyayı görebilen, okuyabilen nesiller yetiştirmeliyiz. Bu anlamda Kızılay Anneleri, yardımcı oldukları çocuklarımızın annelerine de yoldaşlık edip, meşakkatlerini bölüşmektedirler. Daha fazla hanımefendinin, Kızılay Annesi olmak için gönüllü olacağına yürekten inanıyorum. Çünkü Kızılay Annesi olmak, altından bir kalp taşımaktır. Kızılay Annesi olmak, şu dünyadaki en güzel lütuflardan birine sahip olmak, bir çocuğun duasını alabilmek demektir. Biz de diyoruz ki gelin Kızılay Annesi olun. Kızılay Anneleri, bu memleketin çocuklarıyla geleceğin Türkiye'sine hazır olmalıdırlar."

- " Kızılay'ın yardımları dünyadaki tüm mazlumlara ulaşıyor"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bakanlık olarak özellikle ihtiyaç sahibi çocuklara yönelen Kızılay Annesi Projesi'ne katkılarını daima sürdüreceklerini belirterek, projeye destek olanların sadece Türkiye'deki mazlumlara değil, Bangladeş, Somali ve Irak'taki çocuklara da sahip çıktığını söyledi.

Kaya, Kızılay'ın yardımlarının dünyadaki tüm mazlumlara ulaştığını aktararak, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi ile gittiğimiz Bangladeş ziyaretinden birkaç duyguyu sizinle paylaşmak istiyorum. Orada tacize uğramış kadınlar ve aç çocuklar gördük. Orada açlık ve ölümle pençeleşen insanlara sizlerin yardım eli uzandı. Kızılay ile o insanlara sahip çıktı. Yaptığınız yardımların kıymeti tarif edilemez. Bu nedenle tüm gönüllülere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kadın gönüllüler ile yürütülen Kızılay Annesi Projesi, çocuk ve gençlerimize, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, hastalara, yaşlılara, engellilere şefkat eli olarak geri döndü. Çok anlamlı bir hizmet kervanına dönüştü."

- "Amacımız çocukların en iyi şartlarda yetişmesine katkı sunmak"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, yardıma muhtaç çocukların hayatını aydınlatmak için uygulamaya konulan Kızılay Annesi Projesi ile çok hayırlı bir işe vesile olunduğunu dile getirdi.

Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

"Gönül isterdi ki burada bulunmamıza vesile olan çocuklarımız hiç acı çekmesin, hiç göz yaşı dökmesin. Bu proje ile öksüz ve yetim kalmış, sosyo-ekonomik durumu kötü olan çocuklarımızın durumuna çare olmak için çalışan, başta Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı Kadın Kollarına ve tüm Kızılay ailesine şükranlarımı sunuyorum. Hayata geçirdiği yardım programlarıyla coğrafya dil, din, ırk ayrımı yapmadan tüm dünya mazlumlarına el uzatan Türk Kızılayı, her platformda göğsümüzü kabartıyor."

Suriye'den Somali'ye, Yemen'den Arakan'a, Pakistan Haiti'ye kadar mazlum çocukların yardımına koşulduğuna ve el uzatıldığına dikkati çeken Sarıeroğlu, tüm amaçlarının, yarınların teminatı olan çocukların en iyi şartlarda yetişmesine katkı sunmak olduğunu kaydetti.

- "Kızılay nerede bir sıkıntı varsa oradaki yaraları sarmak için koşturuyor"

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Kızılay'ın dünyada nerede bir sıkıntı varsa oradaki yaraları sarmak için koşturduğunu vurgulayarak, "Burada ismini bile bilmediği insanlara yardım etmek için zaman ayıran bütün Kızılay Annelerine, Kızılay ailesi olarak şükranlarımızı arz ediyorum. İnşallah Kızılay'ın bu merhamet yarışı büyür daha fazla muhtaca dokunur. Bu güzel projeyi himaye eden Sayın Hanımefendi'ye, Kızılay İstanbul Şubesi'ne ve kadın kollarına şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım da aşktan yana nasibi olanın dokunsa da dokunmasa da yanacağını belirterek, şunları söyledi:

"Ancak bir gerçek var ki bazıları hasretle bazıları vuslatla yanar. Hasretle bekleyenlere vuslat olmaya aday Kızılay Annelerimiz iyi ki varsınız. Bizleri katılımlarıyla onurlandıran Kızılay Annelerinin annesi, kıymetli büyüğümüz Semiha Yıldırım Hanımefendi'ye şükranlarımı arz ediyor, geçmiş Öğretmenler Günü'nü kutluyor ve ellerinden öpüyorum."

Ayrıca toplantıda Türk Kızılayı İstanbul Şubesi'nin hayata geçirdiği, "81 İl 81 Anaokulu" projesi için de yardım toplandı. Semiha Yıldırım, program esnasında bu proje için bağış yapan 14 kadın hayırsevere birer plaket vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi. Böylece proje kapsamında son bağışlarla 68 anaokuluna ulaşılmış oldu.

Kızılay İstanbul Kadın Kolları Başkanı Zerrin Menteşeoğlu da Semiha Yıldırım'a, eşi Başbakan Binali Yıldırım ile Sinop'ta çekilen fotoğrafını takdim etti.