2022-2023 yılı eğitim ve öğretim yılı açıldı, ama yüzbinlere üniversiyeli hala kyk yurt sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Yurt başvuru işlmelerini yapan üniversiteli gençler şuan Gençlik ve Spor bakanlığından (GSB) gelecek olan açıklamaya kilitlenmiş durumda. Kyk yurt başvurusu ile öğrencilerin devlet yurdu imkanlarından faydalanıp faydalanmayacağı belli olacak. Bu doğrultuda kyk yurt başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sorusuna yanıt aranmakta. Bilindiği üzere başvuru işlemleri 12 eylül saat 23:59 da sona erecektir. Peki kyk yurt başvurularının sonuçları hangi gün veya hangi tarihte açıklanacak? Yüzbinlerce üniversite öğrencisinin beklediği o sorunun cevabının yanıtını İzmir Buca Kız Yurdu Adef yetkilileri olarak bizlerle detayları paylaşmıştır.

Kyk yurt başvurularında şuan son durum ne?

Kyk yurt başvurularının sonuçları ne zaman açıklanacağı yüzbinlerce üniversiteli öğrencilerin merkala beklediği bir konu. Başvuru işlemlerini bitiren üniversite öğrencileri Gençlik ve Spor Bakanlığından gelecek ''Kyk yurt başvuru sonuçları açıklandı'' duyurusunda. Zira 2022-2023 yılı yurt başvuru sonucu ile üniversite öğrencilerinin yurt imakanını kazanıp kazanmayacağı knusu netlik kazanacak. Bilindiği üzere yurt başvuru tarihinin son günü 12 eylül saat 23:59 olduğunu ve bu tarihten sonra yapılan hiç bir başvurunun kabul olmayacağını belirtmiştik. Peki yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak . Gençlik ve spor bakanlığı durum ile ilgili son olarak ne dedi ve sosyal medya hesaplarından ne paylaştı. İşte son gelişmler sizlerle...

Kyk yurt başvurusu nasıl yapılır?

Kyk yurtları için başvurular E-devlet üzerinden yapılır. Üniveriste öğrencileri T.C. kimlik numaralarını ve şifrelerini girdikten sonra arama kısmına Gençlik ve Spor Bakanlığı yazdıktan sonra ordan da yurt başvurusu dedikten sonra başvuru sayfasına iletileceklerdir. Oradan da sizden istenilen gerekli bilgilerigirdikten sonra onaylayarak başvuru işlminizi yapmış olursunuz. Unutmayın Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlara 12 eylül 23:59 tarihinden önce başvurun, yoksa başvurunuz kabul olmayacaktır. Bilginize.

Kyk Yurt Başvuruları Ne zaman Açıklanacak?

Kyk yurt başvuru sonuçları Gençlik ve Spor Bakanlığından henüz net bir açıklama gelmedi. Her yıl olduğu gibi yine yurt başvurularının bittiği 12 eylül tarihinden 1 veya 2 hafta sonra açıklanması bekleniyor. Tbai buda bizim yürütüğümüz bir tahmidir.

Yurt başvuru sonuçları gençlik ve spor bakanlığının resmi sitesinden yayınlanacaktır. Kazanıp kazanmadığınızı E-devlet üzerinden kolayca öğrenebilirsiniz.