Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar salonunda gerçekleşen tören, Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Yönetim Kurulu Üyeleri ve sınırlı sayıda misafirlerin katılımıyla gerçekleşti.

Mesleğe adım atan Arda Aslankeser’in babası Adanaspor, Adana Demirspor, Samsunspor ve Konyaspor takımlarının bir dönem başarıyla formasını giyen ayrıca bir dönem Adana Barosu Futbol Takımının antrenörlüğünü yapan Ercan Aslankeser de oğlunu bu mutlu gününde yalnız bırakmayarak duygu dolu anlar yaşadı. Oğluna ve cübbe giyen gençlere “Hak, hukuk ve adalet yolunda başarılar diliyorum” diyen Ercan Aslankeser, futbol sahalarında bu kadar heyecanlanmadığını ifade etti.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük de, Ercan Aslankeser’in Türk futboluna ve Adana sporuna hizmetlerinin unutulmayacağını belirtti.  

Avukatlığa kabul töreninde konuşan Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Adana Barosu ailesine katılan yeni meslektaşlarının başarılı birer Avukat olacağına inancının tam olduğunu belirterek “Hayırlı uğurlu olsun" temennisinde bulundu.

Avukatlık mesleğinin pandemi sürecinde daha da artan ve artık katlanılması zor günler geçirdiğini ifade ederek, çözüm önerileri hakkında tartışmak ve konuşmak gerektiğini her platformda anlattıklarını kaydetti.

Demokrasi, hak, hukuk ve en önemlisi onurlu bir yaşam için adaletin en büyük değer olduğunu belirterek, “Adalet, ahlak ve hukukun gelişmesinde ve insanların moral ve kültür açılarından yükselmesinde öncülük etmiş olan en hayati ilkelerden biridir.

Adalet, hakkın gözetilmesi ve yerine getirilmesi anlamına gelir. Haklı ile haksızın ayırt edilmesi Adaletle sağlanır. Ülkede yaşam giderek zorlaşıyor. Adaleti bulmak da bir o kadar zorunlu hale geliyor!

Bu ülke üzerinde yaşayan herkese eşit bir şekilde adaletin hakim kılınması elzemdir.” dedi.

Hazırlanmakta olan yargı paketi hakkında Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Yargı bağımsız olmadıktan sonra reform yapılamaz" diyerek, "Yargının bütünüyle yürütmenin hakimiyetinde olduğu bir süreçten geçiyoruz. Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) başta olmak üzere tüm yargı kurumları teker teker yürütmenin baskısı altına giriyor. Bu durumda reformdan da söz edilemez" ifadelerini kullandı.

Genç avukatlara cübbeleri İstanbul Barosu mensubu Av. Madina Rustamova, Av. Tayfuk Köse, Av. Semih Gökayaz, Av. Sabahattin Gümüş tarafından giydirildi.