Avukatların mesleğini farklı adliyelerde yerine getirmeye çalışırken karşılaştığı zorlukların başında; yoğunluğu nedeni ile katılamayacağı duruşma, haciz ya da satışı, icra takibi, dosya inceleme ya da başkaca sıkıntılarına yardımını isteyebileceği bir meslektaşa kolayca ulaşamaması geliyor.

Türkiye Barolar Birliği, avukatların bu zorlukları aşabilmeleri için "Avukatlar Arası Mesleki Dayanışma Projesi"ni elektronik ortamda kullanıma sundu.

Avukatlar Arası Mesleki Dayanışma Projesi Nedir?

Avukatlar bu uygulama aracılığıyla hangi il, ilçe ve hangi çalışma alanında meslektaşlarına hukuki destekte bulunabileceklerini profillerinde belirtebilecek, Özel talep oluşturabilecek, böylece desteğe ihtiyacı olan ile destek verebilecek durumda olanlar bu platformda birbirini bulabilecek.

Bu proje kapsamında kendi çalışma bölgesinde yardımcı olabilecek avukatların öncelikle, sistemine giriş yapmaları ve konu ile ilgili profillerini oluşturmaları gerekmektedir.

Sunulan yardımdan yararlanmak isteyen avukatlar da aynı şekilde sisteme giriş yaparak ilgili il, ilçe ve hukuki konuda yardım edebileceğini belirten meslektaşlarına ulaşabilecekler. 

Projenin cep telefonunuz üzerinden çalışabilmesi için IOS ve Android platformlarda mobil uygulamaları geliştirilme çalışmaları devam ediyor.

Yardımlaşmanın her türlü koşulunu avukatlar kendi aralarında kararlaştıracaklar.

Türkiye Barolar Birliği'nin bu dayanışma için gerekli ortamı sağlamak dışında hiçbir müdahalesi ve sorumluluğu bulunmuyor.

Bu uygulama kapsamında verilecek ve alınacak hizmetlerden dolayı mali yükümlülükler ilgili avukatlara ait olup; oluşturulacak talepler ve yapılacak her türlü açıklamalarda ücrete ilişkin koşullar sistem üzerinden görüşülemeyecek.

Bu uygulamayı kullanan her avukat yukarıda belirtilen koşulları kabul etmiş sayılacak.

Yenilikler Neler?

- Panel arayüz tasarımı daha kullanışlı hale getirildi.

- Sisteme, kullanıcının UHAP sistemi şifresi ile girişinin sağlandı.

- Özel talep oluşturulabilme, talebin kabul-onay-ret işlemlerinin yapılabilmesi.

- Profil sayfası üzerinden gizlilik ayarlarının yapılabilmesi.

YAKINDA Sistemin IOS ve Android platformlu cep telefonu uygulaması

Bu hizmetin olduğu site sürekli güncellenecek. Avukatlardan, [email protected] adresinde gönderilecek verilerin hepsi titizlikle dikkate alınacak öneriler ile hizmetler genişletilecek.

NASIL KULLANABİLİRİM?


 

www.hukukihaber.net