Bütün üniversitelerin ilgili bölümlerine ve il barolarına sürekli ilettiğimiz taleplerin ilk meyvesini, ıstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi bünyesinde verilecek “Hayvan Hakları” dersleri ile almış bulunuyoruz.
2010’un şubat ayından itibaren Staj Eğitim Merkezi’nde staj yapacak olan genç hukukçu arkadaşlarımız, mesleğe adım atmadan önce “Hayvan Hakları ve Ülkemizdeki Hukuki Durum” konusunda bilgilenecek ve böylece mesleğe donanımlı bir şekilde başlayacaklar.
Hayvan koruma aktivitesinde gönüllülük, sevgi, cesaret, maddi-manevi katkıların yanında en önemli donelerin başında ‘hukuk’ gelir. Hukuka dayanan savunular daha güçlü, daha kalıcı ve kesinlikle en etkili olanlardır. ışte bu nedenle bu adımı çok önemsedik.
Artık haklarının savunulması gerekenlerin sadece insanlar değil, can taşıyan hayvanlar da olduğunu resmen ilan etmiş olmaktan ve bu konuda attığımız önemli adımdan son derece umutluyuz.
şimdi sıra üniversitelerin ilgili bölümlerine baskı yapmaya devam etmekte. Bu güzel haberi başta basın mensubu arkadaşlarımız ve tüm hayvan korumacı dostlarla paylaşmaktan mutluluk duyarız.
Av. Hülya YALÇIN
İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı


Çok sevgili Hülya Hanım, bu müjdeli haberi yeni yılın ilk gününde tüm hayvansever okurlarımla paylaşmam için bana gönderdiniz, size sonsuz teşekkürler.
Bundan böyle hayvanlarımıza reva görülecek her türlü saldırı ve vahşetin karşısında bilgili bir hukuk ordusu bulunacak.
Bu vesileyle sevgili dört ayaklı dostlarımızın haklarını da savunmak için bilgilendirilecek yeni genç avukatlarımıza kolaylıklar diliyorum. Sizin bu çalışmadaki emeğinizi ve başarınızı da gönülden kutluyorum.

Barınak takvimleri onlara hayat verecek

Yedi senedir geleneksel hale gelen Yedikule Hayvan Barınağı Takvimleri, 2010 için de hazırlandı.
Gönüllülerin çektiği, barınağımızın en güzel fotoğrafları özenle seçildi ve tüm yılın en özel kareleri sizler için aylara göre düzenlendi.
Gönüllülerin duyguları ile hazırladıkları takvimler, hayvanseverler ile buluşuyor. Geliri sadece barınaktaki hayvanların bakımı ve yaşamı için kullanılan bu takvimler, bir yıl boyunca masalarımızı süsleyecek. Takvimlerimizden edinmek için [email protected]’a veya [email protected]’a e-mail atabilirsiniz.
Tolga ÖZTORUN
Yedikule Hayvan Barınağı Gönüllü Muhabiri

[email protected]

hurriyet.com.tr