- Mezun olur olmaz hemen büro açın. Bilgi, tecrübe, liyakat bu meslekte önemli değildir.

- Ne yapın edin, mavi dar paçalı birkaç takım elbise edinin. Bu kıyafeti giymeyene artık kız bile verilnmiyor.

- Borç harç da olsa mutlaka bir BMW araba alın. Şoförüyle birlikte almanız meslekte ne kadar başarılı olduğunuzun açık göstergesidir.

- Mesleki etik, reklam yasağı gibi martavallara inanmayın. Hiçbir reklam fırsatını kaçırmayın. Kolonyalı mendillere, esnaf takvimlerine bile mutlaka adınızı telefonunuzu bastırıp dağıtın. Geçenlerde prezervatif üzerine bastıran gördüm; çok hoşuma gitti. Gerekirse birza paraya kıyıp ücretli reklam satın alıp sanal alemde isminizi yayın. Bazı dandik kanallar 3-5 bin liraya programa çıkarıyor. Hemen atlayın. Rezil olmaktan korkmayın. Reklamın iyisi kötüsü olmaz.

- Meslektaşlarınızı, bir dosyaya mazeret vereceğiniz zaman sakın aramayın. Boşuna vakit kaybıdır.

- Duruşmalara saatinde gidin. Birkaç dakika bile olsa geç kalan meslektaşınız olursa davayı düşürün. O da saatinde gelseydi.

- Belge eklenmemiş mazeretleri kabul etmeyin. Davanın müracaata bırakılması konusunda ısrarcı olun. Korkmayın, sizin başınıza gelmez. Mutlaka yufka yürekli bir enayiye denk gelirsiniz.

- Davaları kişiselleştirmekten çekinmeyin. Müvekkili ile özdeşleşen avukat iyi avukattır. davanızı babanızın davası gibi sahiplenin. Gerekirse meslektaşa kafa göz dalabilir; nezaketsizlik yapabilirsiniz. Mesleğin şanındandır bunlar.

- Mutlaka bir siyasi bağlantı edinin. Kalabalıklarda bir hukukçu değil de parti sözcüsü gibi konuşun. Bana güvenin. Yeterince içten davranırsanız mutlaka birileri görüp sizi ödüllendirecektir.

- Parayla saadet olmaz yalanına inanmayın. para getirecek her türlü işe atlayın.

- Dilekçe, Türkçe gibi konulara kafa yormaya değmez. Yaz gitsin. Zaten kimse okumuyor.

- Kanuna ve içtihatlara bakmak gereksizdir. Sallamasyon tekniği her zaman işe yaramıştır. Sallayın.

- İstikbal gördüğünüz, boş ve yalaka adamların g.tünün dibinden ayrılmayın. Onları sürekli yüceltip alkışlayın. Unutmayın, komşuda pişer size de düşer. Karakter, onur, omurga gibi kavramlar fakirler içindir. Kulak asmayın. yalamak her zaman kazandırır.

- Sıkıya gelince kaçın. Yüz üstü bırakın. Satın. zararlı çıkmazsınız.

- Kim muktedirse onu yalayın. Pul yalamaktan daha zevkli olduğunu göreceksiniz.