Kallavi Sokak, Dolup Taştı...

Avukatlar sağnak yağmura rağmen Kav’ın Sokak partisindeydi. Zaten Kav davetinde "yağmur yağsa da iptal yok, brandalara güveniyoruz:)” demişti ve dedikleri gibi oldu, yağmura rağmen avukatlar oradaydı.
 
Adaletbiz olarak, biz de partiye davetliydik ve katıldık. Partide Başkan Adayı Av.Mustafa Kemal Güngör ile bir röportajımız oldu ve Bu röportajımızı tüm site okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Y.T: Benim size sorularım olacak, ancak öncelikle sizden bir demeç alabilir miyiz? 
 
M.K. Güngör: Biz ilk defa 2008 seçimlerine KAV olarak katıldık. O zaman adayımız Mebuse Tekay’dı. Bu dönem özgürlükçü düşünceyi, hukukun üstünlüğünü baroda hakim kılmak için ben adayım. 
 
Y.T: Partiye katılım sayısı nedir acaba?  
 
M.K. Güngör: Tam olarak bilemiyorum, ancak, sanırım 500 civarında. Biz bir değişiklik yapalım dedik ve bir sokak partisi düzenledik. Pek alışılmış değil, ama gördüğünüz gibi keyifli. Burada diğer gruplardan da misafir arkadaşlar var, ama burada asıl emeği geçen, seçim için çalışacak olan arkadaşlarımız var. 
 
Y.T: Baro Seçimlerini Çağ kazanacak deniyor. Önce ilke grubundaki bölünme Çağ’ın yararına  olacak deniyor. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir? 
 
M.K. Güngör: Ben 25 yıllık avukatım. Birçok seçime katıldım. Bu benim yaşadığım en ilginç seçim ortamı, çok sıkı bir yarış olacak. Bütün grupların şansı var. Bu bir seçim ortamıdır. Her başkan adayının ben kazanacağım demesi doğaldır. Ancak seçim ben kazanacağım demekle kazanılmıyor. Bizde iddialıyız. Dediğim gibi, bu seçim ilginç bir seçim olacak, herkes kazanabilir, bu bir seçimdir bizde şanslıyız. 





 
Y.T: Av. Satılmış Şahin'in sol sloganlar kullanmasına ne diyorsunuz? 
 
M.K. Güngör: Bugün siyasi iktidar da sol jargonlar kullanıyor. Sol sloganlar kullanmakla sol olunmuyor. Bu söylemler kendisine bir şey kazandırmayacaktır, hatta kendisine eksiklik bile sağlayabilir. 
 
Y.T: Kürtlerin Bağımsız Aday Çıkarmasına Ne diyorsunuz? 
 
M.K. Güngör: Kürtlerin Bağımsız aday çıkarması ilk kez oluyor. Biz bu arkadaşlarla hep beraber Çağdaş Avukatlar grubundaydık. Ben de Çağdaş Avukatlar grubundan geliyorum. Ben Çağdaş avukatlarda yöneticilik, saymanlık ve Genel sekreterlik yaptım. Orada değerli arkadaşlarımız var. ÖHP’li arkadaşlarla biz geçmişte omuz omuza mücadele ettik. Çağdaş Avukatlar kavrayıcı, kucaklayıcı tutumdan uzaklaşınca ayrılmalar başladı. Biz bu nedenle ayrıldık. Şimdi de Kürt Avukatlar ayrıldı. Bu arkadaşlar Seçimlere bağımsız girmeyi uygun görmüşler, saygımız var. Biz birliktelik için aylarca mücadele ettik. Biz seçimleri kazanma şansımız olmasına rağmen birlikteliği savunduk. Birliktelik sağlansaydı bu avukat kamuoyunda sinerji yaratacaktı.
 
Y.T: Peki buna engel ne? 
 
M.K. Güngör: Biz gruplar üstü bir başkan adayında mutabık kalalım dedik. Çağdaş grup ön seçim modelinden vazgeçemediği için bu gerçekleşmedi.  
 
Y.T: Kemal Aytaç ÇAG’da birleşin diyor, buna ne diyorsunuz? 
 
M.K. Güngör: Bunu her başkan adayı söyler. Herkes biz kazanacağız, bizde birleşin diyebilir. Biz de aynısını söylüyoruz. Biz birlikteliği sağlamak için geçenlerde bir araya geldik. Seçimleri tek başımıza kazanma şansımız olduğu halde birliktelik için mücadele ettik. Çünkü birliktelik Avukat Kamuoyuna güzel bir mesaj olacaktı. 
 
Y.T: Peki önümüzdeki bir hafta içerisinde sürpriz bir gelişme olabilir mi, birleşme adına? 
 
M.K. Güngör: Zannetmiyorum.
 
Biz başkalarının ne yaptığına değil, kendi çalışmalarımıza bakıyoruz. Seçimleri kazanmak için örgütlü mücadelemizi sürdürüyoruz.









(adaletbiz)