Avukat Hakları Grubu adına avukat Erdost Balcı, baro seçimlerinin ertelenmesi sonrası 96 numaralı İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Kararına karşı İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nde yürütmenin durdurulması davası açmıştı.

Dava dilekçesinde "Anayasa ve Kanunla düzenlenen Baro seçimlerinin Hıfzıssıhha Meclisi kararı ile ertelenmesi açıkça hukuka aykırıdır." denilmişti.

5 Ekim 2020'de açılan davadan 44 gün sonra (18 Kasım) 'yürütmenin durdurulması' talebi 'şartların gerçekleşmediğinden' dolayı reddedilmişti.

HUKUKA UYGUN BULUNDU

Aylar sonra yerel mahkemenin gerekçesi yayımlandı. “...dava konusu kısmında hukuka aykırılık bulunmamaktadır” gerekçesiyle İl Hıfzıssıhha Kararı ile Baro seçimlerinin ertelenmesi hukuka uygun bulundu.

Gerekçede "Dünya Sağlık Örgütü tarafından Corona virüsü kaynaklık Covid-19 hastalığı nedeniyle 11.03.2020 tarihinde pandemi ilan edilmesi ve aynı hastalık temelinde ülkemizde de virüs yayılımına bağlı olumsuz etkilerin devam ettiği hususları gözetildiğinde, İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin 02.10.2020 tarih, 83362133050.01.04 sayı ve 96 nolu kararının, baro genel kurul toplantı ve etkinliklerinin sınırlı bir süre için ertelenmesine ilişkin dava konusu kısmında hukuka aykırılık bulunmamaktadır." denildi.

ÜST MAHKEMEYE TAŞINACAK

hukukihaber.net'e konuşan avukat Erdost Balcı, 'sonuç şaşırtmasa da en azından bir gerekçe bekliyor insan...' dedi. Balcı, kararı üst mahkemeye taşıyacaklarını da belirtti. (hukukihaber.net)

İŞTE O KARAR