Sakarya Barosu, 67. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Demokrasi Meydanı’nda Çelenk Sunma Töreni düzenledi. Törende ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Baro Başkanı Yıldız tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Mutluluğunu yaşıyoruz

Çelenk sunumunun ardından açıklamalarda bulunan Baro Başkanı İlknur Ebiz Yıldız, “7 Aralık 1954 tarihinde kurulan baromuzun 67. kuruluş yıl dönümünü hep birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyet’in temel ilkelerini kendisine rehber edinen bir baro olarak; demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunuculuğuyla geçmiş 67 yıllık tarihimizle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Barolar avukatlık mesleğini yüceltmek için çabalıyor

Başkan Yıldız, “Vatandaşlarımız adalete erişmeyi ve hak arama özgürlüğünü avukat eliyle sağlamaktadırlar. Bu sebeple avukatlık mesleğini yüceltmek insan hak ve özgürlüklerini yükseltmek anlamına gelmektedir. İşte tam da bu noktada barolar devreye giriyor. Barolar her zaman avukatlık mesleğini yüceltmek için çaba göstermişlerdir. Kimden gelirse gelsin her türlü saldırının, haksızlığın ve adaletsizliğin karşısında olmuşlardır” diye konuştu.

Hukukun üstünlüğü mücadelemizi sürdüreceğiz

Yıldız, “Özgürlük, adalet, hukuk, demokrasi, barış herkes için önemlidir. Ancak; biz avukatlar için bu kavramlar çok daha değerli ve önemlidir. Biz avukatlar ve meslek örgütümüz olan barolar, bu kavramların değerini ve sorumluluğunu bilerek, hukukun üstünlüğü ve demokrasi mücadelemizi azimle ve kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

Çalışmalarımız artarak devam edecek

Son olarak Yıldız, “Bu düşüncelerle biz, Sakarya Barosu olarak hukuk devleti, yargı bağımsızlığı, hak arama hürriyetinin teminatı olan savunma hakkının etkin bir şekilde kullanılması, insan hakları ve demokrasinin gelişmesi için, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımızı artarak devam ettireceğimizi, meslektaşlarımızın ve tüm kamuoyunun bilgisine sunuyor, yargının daha bağımsız olduğu, savunma hakkının önündeki engellerin ve her türlü baskının ortadan kalktığı nice kuruluş yıl dönümlerinde yeniden bir arada olmayı diliyorum” şeklinde konuştu.