Türkiye Barolar Birliği, görevi sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden İstanbul Barosu mensubu Avukat Ersin Arslan'ın katledilmesi üzerine Adalet Bakanlığı'na fiili haciz sırasında avukatların güvenliğinin kollukça sağlanmasına ilişkin kanun değişikliği talebinde bulundu.

TBB'den yapılan açıklamada "Bir meslektaşımızı daha haciz mahallinde şiddete kurban verdik. Daha 27 yaşında hayattan acımasızca koparılan Av. Ersin Arslan'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine sabır, meslektaşlarımıza başsağlığı diliyoruz. Fiili haciz sırasında kolluğun zorunlu güvenlik tedbiri almasına ilişkin kanun değişikliği talebimizi bir kez de yazılı olarak yetkili makamlara sunduk. Takip edeceğiz." denildi.

TBB'den Adalet Bakanlığı'na gönderilen yazı şöyle;

ADALET BAKANLIĞINA

Malumunuz olduğu üzere fiili haciz uygulamalarında avukatlar ve icra memurları sıklıkla şiddeteuğramakta, ölüm ve ağır yaralanmalar gibi elim ve vahim olaylar yaşanmaktadır. En son olarak 27yaşındaki gencecik bir meslektaşımız, Av. Ersin Arslan, yargı görevini icra ederken, haciz mahallindeborçlu tarafından silahla vurularak şehit edilmiştir.

Avukat meslektaşlarımızın, icra memurlarının ve haciz mahallindeki herkesin can güvenliğiDevletin sorumluluğundadır.

Haciz mahallerinde yaygınlaşan ve adeta sıradanlaşan bu şiddet muhakkak önlenmelidir. Meslektaşlarımızın ve ilgili herkesin hayatı korunmalıdır. Özel bazı hallerde fiili hacze kolluk ile birliktegidilmesine ilişkin uygulama, yaygınlaşan şiddet karşısında yeterliliğini çoktan yitirmiştir.

Talebimiz, süratle bir kanuni düzenleme yapılarak her fiili haciz uygulaması sırasında kolluktarafından güvenliğin haciz mahallinde sağlanması ve böylece avukatlar ile haciz mahallerindeki herkesincan güvenliğinin sağlanmasıdır. Gereğini önemle takdirlerinize sunarım.

Saygılarımla.

Av. Metin FEYZİOĞLU

Başkan