Mini ekskavatör daha dar alanlarda çalışma yapmayı kolaylaştıran kauçuk veya çelik paletli yürüyüş aksamlarına sahip olarak üretilen iş makineleridir. Mini ekskavatörler genellikle kabinli olarak üretilir. Ancak bazı durumlarda ise operatörler araç ile bütünleşik bir platform üzerinde ayakta durarak kullanabilirler.

Ekskavatörlerin ön taraflarında bir dozer bıçağı yer alır ve bu bıçak  hidrolik sistem ile çalışır. Bu sayede zemin düzeltmeleri, kum – toprak – çakıl gibi ürünlerin dağıtılmaları veya kar küreme gibi işlemler içinde kullanılabilirler.

Dar alanlara bile kolayca girebilmeleri, yakıt tüketimlerinin  düşük olması ve ekipmanlarının kolay bir şekilde değiştirilebilmesi mini ekskavatörlerin en önemli özelliklerindendir.

Mini ekskavatörlerin bazı özellikleri aşağıdaki gibidir;

●     Pimli bağlantıları sayesinde kepçe uçlarında yer alan ekipmanlar kolayca değiştirilebilir. Bu sayede birçok farklı iş için kullanılabilir hale gelebilirler.

●     Küçük ebatları sebebi ile dar alanlarda rahat bir şekilde hareket edebilir ve dar girişlerden geçebilirler.

●     Mini boyutlar da olsalar da ciddi yüklerin kaldırılmasını ve taşınmasını sağlayabilirler.

●     Yakıt tüketimleri azdır ve kiralama bedelleri de düşüktür.

Siz de mini ekskavatörleri incelemek ve daha detaylı bilgi sahibi olmak için Machineryline sitesini ziyaret edebilirsiniz.