Network sistemleri kısaca bir cihaz ile birden fazla cihaz arasında bağlantı kurarak bilgi alışverişi sağlanması anlamına gelmektedir. Network kelimesi dilimizde ağ anlamına gelmektedir. Bu sistem dilimizde ağ sistemleri olarak da adlandırılabilmektedir. Aynı zamanda bu terime basitçe internet de diyebiliriz. İnternet hayatımıza 2000’li yıllar sırasında girdi ve günümüzde hayatımızın değişmez bir parçası oldu. Bu sebepten dolayı tüm insanlarda bir network sistemine sahip cihaz kullanma ihtiyacı doğdu.

Günümüzde pek çok farklı network sistemi bulunmaktadır. Bu sistemler basitçe şu şekilde sıralanabilmektedir;

·         BAN- Vücut alan ağı (Body Area Network)

·         PAN- Kişisel alan ağı (Personal Area Network)

·         CAN- Kampüs alan ağı (Campus Area Network)

·         LAN- Yerel alan ağı (Local Area Network)

·         MAN- Metropol alan ağı (Metropolitan Area Network)

·         SAN- Depolama alan ağı (Storage Area Network)

·         VPN- Sanal özel ağ (Virtual Private Network)

·         WAN- Geniş alan ağı (Wide Area Network)

Network Sistemlerinin Amaçları Nelerdir?

Günümüzde bulunan network sistemi kullanıcı ile dünyayı buluşturan birleştirici bir etken görevi görmektedir. Aynı zamanda network sistemleri kurum içi iletişim ve veri depolama konusunda da son derece önemli bir unsurdur. Bu sebepten dolayı pek çok işletme bünyesine network sistemi kurdurtmaktadır. Günümüzde verinin en büyük kaynaklardan birisi olduğu bilindiği için bu sistemler veri depolamak ve paylaşmak açısından oldukça değerli sistemlerdir.

1.       İletişim Kolaylığı

Kurulan sistem sayesinde kolaylıkla veri akışı sağlanabilir. Bu sayede sistem içerisindeki herkes kolaylıkla iletişim kurabilir. Daha sağlıklı bir iletişim de verimliliğin arttırılmasında son derece önemlidir.

2.       Donanım Paylaşımı

Donanım paylaşımı örnek olarak ağ üzerinde açık olan bir yazıcıdan birden fazla bilgisayarın çıktı alabilmesi gibi kolaylıkları sağlamaktadır. Bu durum özellikle fabrika gibi ortamlarda aynı odayı kullanan personeller için oldukça önemli bir unsurdur.

3.       Dosya ve Veri Paylaşımı

Özellikle kayıt tutma konusunda son derece önemli bir husus olan veri paylaşımı ağ üzerinde açık olan bir dosyanın birden fazla bilgisayar tarafından kontrol edilebilmesi anlamına gelmektedir. Hemen hemen her fabrika yönetiminde kayıtların tutulduğu bu tip bir dosya bulunmaktadır

4.       Yazılım Paylaşımı

Ağa bağlı olan bilgisayarlar birbiri arasında yazılım kurulumu gibi uygulamalar yapabilmektedir. Bu unsur da oldukça zaman kazandırıcı bir unsurdur.

Sizde network kurulum, bakım,onarım ve tedariği başta olmak üzere her türlü profesyonel gereksinimlerinizde https://gegs.com.tr/ üzerinden Gelişim Elektronik Güvenlik Sis.Ltd.Şti.ile iletişime geçebilirsiniz.