İngiltere’de son on yıl içinde, nüdist olduğu için birçok kez hapse girip çıkan Stephen Gough, yeniden hapse giriyor. Gough, toplum içinde çıplak gezdiği ve uygun davranış sergilemediği gerekçesiyle Winchester Hapishanesi’nde iki buçuk yıl hapis yatacak.

 Daily Mail’in haberine göre, daha önce aldığı hapis cezasının ardından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuran Gough, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ifade özgürlüğü ve özel hayat hakkını kapsayan sekiz ve onuncu maddeleri çerçevesinde çıplak gezebileceğini savunmuştu. 54 yaşındaki adamın ifade özgürlüğüne sahip olduğunu vurgulayan mahkeme, bunun Gough’a soyunma hakkı vermediğinin altını çizdi.

'BEN ÖZGÜRLÜĞÜN TARAFINDAYIM'

 Gough’un hapse de çıplak girmek konusunda ısrarcı olduğu belirtilirken, nüdist adamın daha önce bu nedenle hücre hapsinde kaldığı ifade edildi. Konu hakkında konuşan Gough, “Onların daha geniş bir görüşe sahip olmalarını bekledim. Olmadılar. Zaten hangi büyük girişim önündeki engelleri aşmadan başarılı olmuş ki? Neden benim için farklı olsun? Devam etmekten başka seçeneğim yok. Ben özgürlüğün tarafındayım” dedi.

 Hayatını çıplak bir şekilde yürümeye adayan Gough, ilk olarak Kanada’da yürüyüşe başlamış. 2003’te İngiltere’deki Land’s End’ten John O’Groats arasında, nüdizme destek amacıyla çıplak bir şekilde yürüyen Gough, 15 kez tutuklanmış ve 140 gece hapis yatmış. 2005’te de aynı yürüyüşü yapan nüdist adam, bu süreçte yeniden tutuklanıp serbest bırakılmış.

Geçen ay toplum düzenini bozmakla suçlanan Gough, nüdizmi normalleştirmeyi bir görev olarak kabul ediyor.