Hayatınızın her döneminde farklı nedenlere bağlı kalarak psikolojik bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu sorunların temelini çocukluk dönemlerinde yaşamış olduğunuz travmalar oluşturabilirken zorlu yaşam koşulları ve yetişkin dönemde yaşadığınız problemlerde ruhsal sorunlara zemin hazırlayabilmektedir. Hayatınızın hangi döneminde ne tür bir ruhsal mücadelenin içerisinde olursanız olun bu süreçte en önemli konu bir an önce bu rahatsızlığın teşhis edilip bu teşhis doğrultusunda bir tedavi sürecinin başlıyor olmasıdır. Bu da psikolog olarak görev yapan uzmanların hizmet alanıdır.

Psikologlar iki farklı türde hizmet verebilmektedir. Fiziksel bir terapi kliniğinde psikologlar ile yüz yüze terapi desteği alınabileceği gibi online psikolog hizmeti ile de bu süreç tamamlanabilmektedir. Son yıllarda çok yaygın bir şekilde tercih edilen online psikolog hizmetleri sağlamış olduğu avantajlar nedeniyle ilgi görmektedir. Alternatif terapi yöntemlerinden alınan verimlilik online terapi yöntemleriyle de sağlanabilmektedir. Bununla birlikte maksimum düzeyde verimlilik elde edebilirken uygulama kolaylığı danışanların bu sürece daha kolay adapte olmasına olanak sağlamaktadır.

Online psikolog hizmetinin sizlere sağlamış olduğu avantajlar şöyle sıralanmaktadır;

  • Online psikolog hizmetinde online terapi seansları gerçekleştirilmektedir. Bu seanslar internet iletişim yöntemleri kullanılarak gerçekleştirildiği için terapiye katılım sağlayacağınız mekan seçimi tamamen size aittir. Kendinizi rahat ve güvende hissettiğiniz her mekandan terapilere katılım sağlayabilirsiniz.
  • Psikolog desteği almak birçok danışanı görülmesi ve duyulması gibi detaylarla rahatsız etmektedir. Bir kliniğine girip çıkıyor olmak veya burada görünmek danışanların huzursuzluğun en önemli etkilerinden birisidir. Online terapiler sayesinde bu tür bir huzursuzluk tamamen ortadan kalkmaktadır.
  • Bir terapi sürecinden maksimum düzeyde fayda sağlayabilmeniz için bu süreçte yapılan görüşmelerin düzenli bir şekilde gerçekleşmesi gerekir. Online psikolog hizmeti sayesinde şehir dışına çıkmak gibi farklı nedenlerle terapiye katılamamak gibi bir süreç söz konusu olmayacaktır.

Tüm bu avantajlardan faydalanarak ruhsal sıkıntılarınıza profesyonel ve bilimsel çözümler arıyorsanız Çevrimiçi Terapi internet sitesine giriş yapabilirsiniz. Türkiye’nin en başarılı psikologlarını bu platformda bulabilirsiniz. Farklı uzmanlık alanlarına sahip psikologlar ile iletişim kurabilir ve randevularınızı oluşturarak ruh sağlığınıza yeniden kavuşabilirsiniz.