Avukat Murat Duman ve Avukat Ekrem Özgür Duman'ın da aralarında bulunduğu, 36 kişinin vefat ettiği ve çok sayıda yurttaşın yaralandığı "Rıza Bey Apartmanı Davası" olarak bilinen davanın İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 13.10.2023 tarihli duruşmasına, İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Aylin Aras Öztürk da katıldı.

Katılan vekillerinin mahkeme heyetinin tutumunu eleştirmesi üzerine, heyet eleştiriyi reddi hakim talebi olarak kabul ederek üst mahkemeye göndermiş ve üst mahkemede heyetin talebi reddedilmişti. Sonrasında çıkan nöbetçi heyet, dosyada  işlem yapmamış taleplerin değerlendirilmesi gerekçesi ile duruşmayı ertelemişti. Görülen duruşmada, sanık müdafilerinin talepleri doğrultusunda dosya ek bilirkişi raporu düzenlenmek üzere bir önceki heyetin incelemesine gönderilirken, savcının aksi yöndeki mütalaasına karşın dosyada tutuklu olan 2 sanığın adli kontrolle tahliyesine karar verildi.

İzmir depreminin 3. Yıldönümüne girerken 36 kişinin vefat ettiği ve onlarca yaralının bulunduğu Rıza bey apartmanı davası rapor aşamasındayken verilen bu karar katılan aileler tarafından üzüntü ve şaşkınlıkla karşılandı, tepkilerine neden oldu. Duruşma Şubat ayına ertelendi.