Birlik Başkanı Sağkan, ilk olarak Muğla Barosu'nun ev sahipliğinde düzenlenen plaket töreninde, Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun ile birlikte 33 avukata anı plaketlerini takdim etti. Sağkan, meslek ustalarına verdikleri adalet mücadelesi için teşekkür ederek, bundan sonra da deneyimleriyle savunma mesleğine sunacakları katkının önemine dikkat çekti.

Program kapsamında Muğla Barosu tarafından düzenlenen Geleneksel Avukatlar Günü Gecesi’ne katılan Sağkan, burada da meslektaşlarla bir araya geldi. Gecede kısa bir konuşma yapan Sağkan, gecikmeli de olsa 5 Nisan Avukatlar Günü için bir arada olduklarını söyleyerek; günün anlamına vurgu yaptı. 5 Nisan 1958’de İzmir’de atılan ilk adamla Türkiye Barolar Birliği’nin kuruluş sürecinin başladığına vurgu yapan Sağkan, “Hukukun üstünlüğü çizgisinden hızla uzaklaştığımız, hak ve özgürlükler bakımından Türkiye Barolar Birliği’ne yurttaşlarımızın her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu bir süreçte yola çıkmaya karar verdik. Bizim Muğla Baromuzla yol arkadaşlığımız, aslında ülkemizin hukukun üstünlüğü çizgisine girmesi ve insan hakları temelinde yükselen bir hukuk devleti olması mücadelesidir. O sebeple yola çıktık, bugün bir aradayız, yarın da bir arada olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

VALİ’YE ZİYARET

TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Muğla’da Vali Orhan Tavlı’ya da, Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun’la birlikte bir nezaket ziyaretinde bulundu.