"Boğazın Boğası" lakabıyla bilinen eski boksör için ilk olarak Türkiye Boks Federasyonu tarafından Ankara 19 Mayıs Spor Kompleksi içindeki Şefik Tetik Boks Salonu'nda tören düzenlendi. Törene, Sam'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Özaba ve Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç katıldı.
Ağır sıklet kategorisinde şampiyonluğa ulaşan ilk Türk boksör olan Sam'ın Türk bayrağına sarılı tabutuna boks eldiveni konuldu. Sevenleri, dünyaca ünlü boksörün tabutu başında dua etti.
Sam'ın, Almanya'dan gelen eşi Funda ile kızları Defne ve Nilüfer törende gözyaşlarına hakim olamadı.
Kariyerinde çıktığı profesyonel 35 maçın 31'ini kazanan boksörün amcası Talat Sam, törende yaptığı konuşmada, çok üzgün olduklarını dile getirerek, "Sinan her şeyden önce insandı. Bizden desteğini esirgemeyen devlete ve Sinan'ı son yolculuğunda yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özaba ise şampiyon boksörün kariyerini tekrar tekrar anlatmaya gerek olmadığını vurgulayarak, "Bakanlık birimlerimiz gerekli desteği vermeye gayret gösterdiler. Bu aşamadan sonra dua etmemiz gerekiyor. Sevenlerine, ailesine ve spor camiasına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.
GÖZGEÇ: BİR EKSİĞİMİZ VARSA AİLESİNDEN ÖZÜR DİLERİZ
Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Gözgeç de hastalıkla mücadele ettiği dönemde Sam'la ellerinden geldiği kadar ilgilenmeye çalıştıklarını belirterek, "Bir eksiğimiz varsa ailesinden özür dileriz. Büyük bir boksördü. Türk boks tarihinde ağır sıklette yeri doldurulamayacak ünlü bir sporcuydu" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Sinan Şamil Sam'ın naaşı, sevenlerinin omzunda cenaze aracına taşındı. Sam'ın cenazesi, Kocatepe Camisi'nde öğleyin kılınacak namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
Sinan Şamil Sam son yolcuğuluna uğurlanıyor
Hayatını kaybeden eski kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam için Şefik Tetik Boks Salonu'nda tören düzenlendi. Ailesi ve sevenlerinin katıldığı törende gözyaşları sel oldu.
Karaciğer yetmezliği nedeniyle İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden eski kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam, Ankara'da son yolculuğuna uğurlanıyor.
Yorumlar
Trend Haberler
İCRA DAİRELERİNİN KVKK M.28 KAPSAMINDA "İNFAZ MERCİ" OLARAK İSTİSNA KAPSAMINA ALINMASI
İŞ KAZASINDAN KAYNAKLANAN DAVA NEDENİYLE VEKİL TAYİN EDİLEN AVUKATIN VEKALET ÜCRETİ ALACAĞI DAVASINDA GÖREVLİ MAHKEME GENEL MAHKEMELERDİR
TABELADA "LAW OFFİCE" İBARESİNİN YER ALMASI - SOSYAL MEDYADA "BAŞARILI HUKUK BÜROSU" PAYLAŞIMLARI YAPILMASI
SANIĞI DURUŞMADA TEMSİL EDEN AVUKATIN VEKALETNAME İBRAZ ETMEMİŞ OLMASI, VEKALET ÜCRETİNE HAK KAZANMASINI ENGELLEMEZ
Hâkim ve Savcı Yardımcılarının Sözlü Sınava Tabi Tutulmasını, Eğitim ve Sınavlarının Yönetmelikle Düzenlenmesini Öngören Kuralların İptal Talebine İlişkin Karar
ARABULUCUCULUK ANLAŞMA BELGESİNİN İCRA EDİLEBİLİRLİĞİ
948 hakim ve savcının görev yeri değişti
Adliyede bir zimmet skandalı daha... Milyonlarca lirayı sanal bahiste kaybetmiş!
Avukat Meral Keskin vefat etti
Hukuk Fakültesi öğrencisi, 50’den fazla kişiyi 1 milyon TL dolandırmış!




