BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Edremit Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen İda Ultra Maratonu başladı.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Yeşilyurt köyü ile Balıkesir'in Edremit ilçesi arasındaki 15, 35 ve 94 kilometrelik üç ayrı parkurda gerçekleştirilen organizasyonda 8 ülkeden yaklaşık 500 sporcu dereceye girebilmek için mücadele ediyor.

Ultra maratonun organizasyon komitesi başkanı Polat Dede, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin ikinci kez düzenlendiğini belirterek, katılımın geçen yıla oranla yüzde 100'den fazla arttığını söyledi.

Dede, "35 ve 94 kilometrelik yarışlara 220 sporcu katılırken, 15 kilometrelik köy koşusunda 263 sporcu yer alıyor. Bu yılki maratona 8 ülkeden katılım sağlandı. İlerleyen yıllarda ülke sayısının artacağını düşünüyoruz. Etkinlik, bölgemize renk katıyor." diye konuştu.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı da "Amacımız Edremit'te 4 mevsim sporun, aktivitelerin yapıldığını göstermek. Bu kapsamda bu tür etkinlikleri önemsiyorum. Yarışmacılara başarılar diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ise etkinliğin Kazdağları'nın dünyaya tanıtılması açısından önemli olduğunu bildirdi.

İda Ultra Maratonu yarın sona erecek.