MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl 30'uncusu düzenlenen "The Bodrum Cup" Yelken Yarışları, Bodrum açıklarında başladı.

Era Bodrum Yelken Kulübünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda tekneler, Yalıkavak Marina-Yalıkavak Marina Metro etabında yelken açtı.

Beş etaptan oluşan yarışta tekneler, öğle saatlerinde Yalıkavak Marina'dan çıkış yaptı. Yarış, rüzgarın yetersiz olması nedeniyle yaklaşık üç saat gecikmeli başladı.

The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İstanbul yarışlarının ardından teknelerin Bodrum'da yelken açmaya başladığını söyledi.

İstanbul'daki yarışları ödül töreniyle tamamladıklarını belirten Uysal, "Çok güzel bir İstanbul yarışı oldu. Tarihi fotoğraflar dünyaya servis edildi. Dün İstanbul yarışlarının ödül töreninin ardından, Bodrum'un açılış gecesini yaptık. İlgiden çok memnunuz. Rekor katılım var. Tekne sayısı devamlı artıyor. Çok keyifli yarışlar oluyor." diye konuştu.

Yarışmada filonun 200 tekneye ulaştığını belirten Uysal, şu anda yarışan 76 teknede ABD, İngiltere, Fransa, Hollanda ve Kanadalı yarışmacıların kıyasıya mücadele ettiğini ve keyifli vakit geçirdiklerini vurguladı.

The Bodrum Cup Yelken Yarışları'nın ekonomiye de katkılarının olduğunu ifade eden Uysal, "İstanbul çok büyük bir şov oldu. Ürettiğimiz tekneleri İstanbulluların ziyaretine açtık. Yabancı denizcilik camiasından da ağırladığımız kişiler oldu. Oradan aldığımız geri bildirimler çok olumlu." değerlendirmesinde bulundu.

Yedi metrelik "Zamazingom" isimli en küçük tekneyle yarışa katılan 68 yaşındaki Tahir Çelikkesen ise 12 yıldır organizasyonda yer aldığını ve çok keyifli vakit geçirdiğini kaydetti.

Yarışa Almanya'dan katılan Sena Cöner de The Bodrum Cup için ilçeye geldiğini ve organizasyonda iyi bir derece elde etmek istediğini söyledi.

Yarışmada etabı "Hızır 1" isimli tekne birinci, "Vals" ikinci, "Bastarda" ise üçüncü tamamladı.

27 Ekim'de sona erecek organizasyon, yarın Leros-Körmen etabıyla devam edecek.