HATAY (AA) - Wushu Budokaido Kyokushin Milli Takımı, 2. Uluslararası Şehzadeler Kenti Türkiye Açık Kyokushin Kata ve Kumite Şampiyonası öncesi Hatay’ın Yayladağı ilçesinde kampa girdi.

Hazırlık çalışmalarını Yayladağı Fehmi Dinçer Spor Salonu'nda sürdüren milli takımın antrenörlerinden Ramazan Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1-5 Ağustos tarihlerinde Amasya’da düzenlenecek şampiyonada Türkiye'yi minikler, yıldızlar, ümitler, gençler, büyükler ve veteranlar kategorilerinde toplam 148 sporcunun temsil edeceğini söyledi.

Farklı illerden gelen sporcu ve antrenörlerin çalışmalara başladığını aktaran Karakaya, "Allah nasip ederse 1-5 Ağustos'ta Amasya’da düzenlenecek ve Avrasya Şampiyonası olarak bilinen 2. Uluslararası Şehzadeler Kenti Türkiye Açık Kokushin Kata ve Kumite Şampiyonası'nda mücadele edeceğiz. Yayladağı'nın iklimi, havası kamp çalışması için uygun. Güzel bir kamp çalışması yapıyoruz. Hayırlısıyla kazasız, belasız sporcularımızın herhangi bir sakatlığı olmadan iyi dereceler alarak ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Karakaya, milli takım kampına desteklerinden ötürü Yayladağı Kaymakamlığı ve Belediyesine teşekkür etti.

Milli takım antrenörlerinden Sabır Can da bol oksijenli bir ilçede kamp yapmaktan son derece memnun olduklarını dile getirerek, şampiyonada Türk bayrağını en yükseklerde dalgalandırmak için ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını ifade etti.

Kampa İstanbul'dan katılan milli sporcu Fatma Coşkun ise "Milli takım sporcusu olmaktan son derece gururluyum. Uluslararası şampiyonalarda bayrağımızı göndere çekmek istiyorum." dedi.

Milli takım sporcusu Mahfuz Arıtürk de kampa Karabük'ten katıldığını ifade ederek, takımı adına elinden geleni yapmak için çok çalıştığını belirtti.