ABB Başkanı Mansur Yavaş ve TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan tarafından imzalanan ikili protokolün ABB’nin ev sahipliğinde gerçekleşen imza töreninde, TBB Saymanı Av. Gökhan Bozkurt ve Ankara Barosu Başkanı Av. Mustafa Köroğlu ile Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyeleri yer aldı.

Törende konuşan Yavaş, avukatlık yapmış biri olarak, mesleğe yeni başlayan avukatların zorluklarını bildiğini söyleyerek, “Büro tutmaları, personel çalıştırmaları ve sair giderler hesap edildiği zaman yeni mezun bir meslektaşımızın hayata atılması son derece zor. Bu nedenle hem Ulus’un ayağa kalkması, yeniden cazibe merkezi olması hem de meslektaşlarımızın orayı sizin öngöreceğiniz şekliyle kısa süreli de olsa, randevulu bir şekilde kullanması için Belediye Meclisimizde aldığımız kararla orayı ortak çalışma alanı olarak Türkiye Barolar Birliği’ne tahsis etmiş bulunuyoruz. İnşallah genç meslektaşlarımız yararlanırlar. Onlara bir nebze de olsa katkımız olur” dedi.

TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan da, Mansur Yavaş’ın avukat olduğu için avukata ve Baroya yapılan desteğin aslında vatandaşın adalete erişim hakkına, savunma hakkına dönük bir destek olduğunu son derece iyi bildiğine dikkat çekerek, “Aynı uyumla, bu ülkede yurttaşların adalete erişimini kolaylaştırmak için mücadele veriyoruz. Bugünkü protokol de bu mücadelenin çok kıymetli adımlarından biri” dedi.

“Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken, Ulus’ta, 1. Meclis’in karşısında, Ulus İşhanı içerisinde çok ciddi bir alan Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Barolar Birliği’ne vatandaşın adalete erişimi ve bu kapsamda genç meslektaşlarımızın fiziki ofis ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla tahsis edildi” ifadelerini kullanan Sağkan, şunları söyledi:

“Bu bizim açımızdan çok kıymetli. Bu alanda yüzlerce genç meslektaşımız yurttaşların adalete erişimi mücadelesi verecek. Aynı zamanda kadına dönük mücadelede Ankara Barosu Gelincik Merkezi’nin kullanacağı; dezavantajlı grupların, engelli yurttaşların, ekonomik durumu iyi olmayanların, davalarını adli yardımdan faydalanarak ücretsiz olarak avukatla savunabilecekleri şartları sunan bir alan. Ankaralı yurttaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştıracak bir alan. Toplumsal anlamda hem Ankara Büyükşehir Belediyesi bakımından hem de savunma makamı olarak bizler açısından çok kıymetli bir adım.”

Ankara Barosu Başkanı Av. Mustafa Köroğlu da, Ulus’un Cumhuriyet’in merkezi olduğunu hatırlatarak, avukatlık mesleğinin tarihinin de Ulus’ta başladığını, oradaki adliye binaları ve hanlarda yaşanan usta çırak ilişkisinin yeniden hayata geçecek olmasını çok değerli bir hizmet olarak gördüğünü kaydetti.