Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın bir televizyon röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle “basın yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yargılandığı davanın ilk duruşmasını Türkiye Barolar Birliği (TBB) adına Genel Sekreter Av. Veli Küçük ile Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Bayram takip etti.

İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki 24. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, salonun küçük olduğu gerekçesiyle çok sayıda avukat ve gazeteci ile izleyici içeri alınmadı.

Fincancı, duruşmada yaptığı savunmasında bir adli tıp uzmanı olarak paylaştığı görüşünün kriminalize edilmeye çalışıldığını söyledi. Avukatların savunmalarının ardından esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, Fincancı'nın 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti soruşturmada “ihbar eden” konumunda olan Milli Savunma Bakanlığı avukatının duruşmaya katılma talebini Bakanlığın suçtan zarar gören sıfatı olmadığı gerekçesiyle reddetti.