Sempozyumun açış konuşmalarını TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Koordinatör Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Bayram ile Vergi ve İdare Hukuku Komisyonu Sözcüsü Av. Dr. Hasan Oral yaptı.

Sağkan konuşmasında, “Tarihte mimariye kadar etkisi olmuş bir alanın (Vergi Hukuku), anayasadan kaynaklanan başta barınma hakkımız olmak üzere tüm temel hak ve özgürlükleri doğrudan etkilediği kaçınılmaz bir gerçektir” ifadesini kullandı.

Bayram ise, vergilendirme sürecinin doğasından kaynaklanan insan haklarına yönelik vergisel müdahalelerin, insan hakları ihlallerine dönüşmemesi için devletin tüm mekanizmalarının özen yükümlülüğüne uygun davranmasının zorunluluk arz ettiğini söyledi.

Vergi Hukuku alanında öncü rol üstlenen ve bir dönem TBB Vergi ve İdare Hukuku Komisyonunun sözcülüğünü de yapan Av. Mehmet Kaya anısına düzenlenen sempozyumda, Av. Prof. Dr. Nurettin Bilici ve önceki Danıştay Başsavcısı Turgut Candan başkanlığında vergi ve insan hakları arasındaki ilişkinin çok yönlü olarak değerlendirildiği iki ayrı oturum düzenlendi.