İspanyol yasalarına göre, bir olayın ‘tecavüz’ ya da ‘cinsel saldırı’ olarak tanımlanabilmesi için fiziksel şiddet uygulandığının kanıtlanması gerekiyor. 10 ila 12 yıl arasında değişen hapis cezaları verildiği bildirilen sanıklar tecavüzden hüküm giyselerdi, 20 yıla varan hapis cezalarına çarptırılacaklardı. İspanya’daki kadın hakları örgütleri mahkemenin kararını protesto ederken siyasiler de cinsel saldırı ve tecavüzle ilgili yasal düzenlemelerini gözden geçiriyor. Skandal kararın temyize götürülmesi bekleniyor.
Toplu tecavüze skandal ceza
İspanya’nın Barcelona kentinde görülen davada 14 yaşında bir kıza toplu tecavüzle suçlanan beş kişi, kurbanın olay esnasında aşırı alkollü olduğu ve olayda şiddet kullanılmadığı gerekçesiyle tecavüz yerine ‘cinsel istismar’ suçundan hüküm giydi.
Trend Haberler
11. YARGI PAKETİNDE YER ALAN İNFAZ KANUNU DEĞİŞİKLİĞİNE DAİR DEĞERLENDİRME
Miras davasında duruşma, hastanın evinde görüldü
ARABULUCULUK TUTANAĞININ UYAP ÜZERİNDEN ERİŞİLEBİLİR OLMASI NEDENİYLE BELGENİN FOTOKOPİSİNİN SUNULMASI İLE YETİNİLMESİ, TUTANAK ASLI VEYA ARABULUCU TARAFINDAN ONAYLANMIŞ BİR SURETİNİN SUNULMAMASI DAVANIN USULDEN REDDİNE YOL AÇAR
Vakıf üniversitelerinin hukuk kontenjanları önemli ölçüde düşürülecek!
Duruşmaya giderken trafik kazası geçiren avukat hayatını kaybetti
ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ DAVASI
Ankara Barosu 2026 yılı 'Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'
YARGITAY 2. HUKUK DAİRESİ'NİN AİLE KONUTU NEDENİNE DAYANAN TAPU İPTAL VE TESCİL DAVASINA İLİŞKİN KARARLARI
İstanbul Barosu'ndan 'Avukat Alpaslan Köybaşı' açıklaması: İddialar doğru değil
Yargılamanın Süresi ve Adil Yargılanma Hakkı





