Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz dün akşam Beşiktaş'taki Conrad Otel'de eski manken Filiz Aker tarafından 4 kurşunla sırtından vurularak öldürüldü. Aker, aynı tabancayla intihar etti. Korkunç olayla ilgili yeni detaylar var. Bu sabah Vatan Şaşmaz'ın ailesi konuştu. Dayısı, "Paranoyak bir insanın gazabına uğradı. İddialarla ilgili çok bir şey söylemiyoruz. Yeğeni zaten teyzesi için gerekenleri söyledi. Bu bir komplo. Tuzağa düşürüldü" dedi. Vatan Şaşmaz'ın annesine acı haberin sabah 05.00'e kadar verilemediği de ortaya çıktı.

Vatan Şaşmaz cinayetinde aileden ilk açıklama Filiz Akerle ilgili yeni detay...

Vatan Şaşmaz'ı otel odasında öldüren Filiz Aker, geçtiğimiz yıl Amerika’dan döner dönmez iki ağabeyinin yattığı Tuzla’daki aile mezarlığına kendisi için özel mezar taşı yaptırdı.Taş, Mayıs ayında konuldu. Mezarlıkta bulunan Aker’in yeğeni Dilek Bayer “Halam plansız programsız iş yapmazdı. Yaşayan üç kardeşi daha var onlar için de mezarlığı düzenletti” dedi. Aker'in bir diğer yeğeni Dora ise "Teyzem garip bir insandı. Birkaç ay önce kendi mezarını yaptırdı" diye konuşmuştu... İsmail BAYRAK

NELER YAŞANDI?

Feci olay dün akşam Beşiktaş’ta bulunan Conrad Otel’de saat 20.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre bir dönem mankenlik yapan Filiz Aker (55) 17.00 sıralarında yeğeni Dora Ercan ile otelde yemek yerken gelen bir telefon mesajı ile odasına çıktı. Aker’den uzun süre haber alamayan yeğeni durumu otel görevlilerine ve polise bildirdi. Kapıyı açan otel görevlileri 43 yaşındaki Vatan Şaşmaz ile Filiz Aker’i kanlar içerisinde yerde yatarken buldu. Otel görevlileri durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yerde kanlar içerisinde yatan Şaşmaz ve Aker’in hayatlarını kaybettiğini belirledi. Şaşmaz’ın, 4 kurşunla sırtından vurularak öldürülmesi olayında çarpıcı detaylara ulaşıldı. 

İŞTE POLİS TUTANAĞINDA YER ALANLAR
Polis tutanağında "Şaşmaz ile Aker’in 2009 yılında birliktelik yaşadıkları, anlaşmazlık üzerine ayrıldıkları, ancak Aker’in Şaşmaz’dan kopamadığı, platonik aşk besleyerek, takıntı haline getirdiği, sürekli Şaşmaz’ı arayarak onu çok sevdiğini ve evlenmek istediği"nin yer aldığı iddia ediliyor.

Aker’in karşılık alamamıs nedeniyle sürekli intihar edeceğini söylediği, 2011 yılında ise ilaç alarak intihar girişiminde bulunduğu da öğrenildi.

1130’NOLU ODA
Aker’in 1.5 ay önce Conrad Otel’e gelerek 1130 nolu odada kalmaya başladığı, olaydan önce yeğeni Dora Ercan ile eşini otele çağırdığı, Aker’in 12.30’da otele gelen Dora Ercan ve eşiyle birlikte kafede oturdukları da öğrenildi. Aker’in burada alkol aldığı, ardından saat 17.00 gibi misafiri geleceğini, yarım saate döneceğini belirterek yanlarından ayrıldığı da kaydedildi. Aker’in gelmemesi üzerine yeğeninin telefonla aradığı, telefona cevap vermeyince de otel güvenliğinden yardım alarak Aker’in kaldığı odaya çıktıkları belirtildi.

Olayla ilgili hazırlanan Emniyet Müdürlüğü bilgi formatında olay saati 19.00, olay bildirim saati ise 19.47 olarak belirtildi.

ŞAŞMAZ’IN SIRTINDA 4 KURŞUN, AKER’İN SAĞ KULAK ÜSTÜNDE TEK KURŞUN
Şaşmaz’ın kapı önünde yüzüstü yatar vaziyette kanlar içinde kaldığı, sırtından 4 kurşun isabet ettiği görüldü. Şaşmaz’ın odadan çıkmak için kapıya yöneldiği sırada Aker’in arkadan üst üste ateş ettiği de belirlendi. Aker’in daha sonra yatağa oturarak sağ kulak üstünde tek el ateş ederek intihar ettiği de belirlendi.

Vatan Şaşmaz cinayetinde aileden ilk açıklama Filiz Akerle ilgili yeni detay...
Vatan Şaşmaz'a platonik aşk beslediği belirtilen Aker'in sosyal medya hesabında paylaştığı silahlı bir fotoğraf da dikkat çekti.

İFADELERİ ALINDI
Olaydan sonra Aker’in yeğeni Dora Ercan ile otel görevlisi Turan Altunbaşak’ın ifadelerine de başvuruldu.

VATAN ŞAŞMAZ'IN AİLESİNDEN İLK AÇIKLAMA
(Mete Yılmaz / Dayı): Üzüntülüyüz. Kaybımız çok büyük. Geleceğiz Halit Kıvanç'ını kaybettik. Orhan Boran'ını kaybettik. O yüzden sizden kaçıyoruz. Vatan çok kıymetli, pırlanta gibi çocuktu. Şu mesleği duayen olmak için yapan bir çocuktu. Olacak şey değil. Paranoyak bir insanın gazabına uğradı. Hayat dolu bir çocuktu. Çok duygusal, iyi niyetli bir çocuktu. İddialarla ilgili çok bir şey söylemiyoruz. Basın bu işi çarpıttı. Yeğeni zaten teyzesi için gerekenleri söyledi. Üzüntümüz ikiye katlanmadı. Ona teşekkür ediyoruz. Bu bir komplo. Tuzağa düşürüldü.

 Seher Saydam (Kuzeni): Acımız çok büyük. Hiç beklemediğimiz bir şekilde kötü bir haber aldık. Bu hanımefendiyi bilmiyorum. Haberi dün aldım. Televizyondan duydum.

EŞİNE DELİ GİBİ AŞIKTI, ANNESİNE 05.00'E KADAR SÖYLEYEMEDİK
Nuretin Oduncu (Enişte): Ben bu aileye girdiğimde Vatan 7 yaşındaydı. Vatan'ı size tarif edebilmem için onu tanımanız lazımdı. O kadar saygılı bir çocuktu ki... Sofraya oturduğunda bile 'Enişte müsade eder misin' derdi. Eşine deli gibi aşıktı. Çanakkale'den annesi ve dedesiyle geldik. Annesi sabah 05.00'e kadar her şeyden habersizdi. Söyleyemedik. Düşünebiliyor musunuz.

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Vatan Şaşmaz'ın cenaze tarihi ve yeri belli oldu. Yapımcı ve menajer Polat Yağcı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Şaşmaz'ın cenazesinin yarın öğlen namazını müteakiben Güzeltepe Birlik Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Çengelköy Mezarlığı'na defnedileceğini belirtti.

‘BOŞANMAZSA ÖLDÜRÜRÜM’
Nikâh şahidi ve yakın arkadaşı olan ünlü müzik yapımcısı Polat Yağcı, “Nerdeyse gece gündüz beraberdik. Evlendikten sonra ailesi ve işinden başka bir şeyi kalmamıştı. Bana hiç öyle bir ilişkisinden söz etmedi” dedi. Habertürk'ün haberine göre Filiz Aker’in yakın arkadaşı eski magazin gazetecisi Nurcan Sabur, “2 yıl önce hap için intihar girişiminde bulundu. Bazı sıkıntıları vardı” dedi. Yakın çevresine Şaşmaz’a karşı 10 yıldır saplantılı aşk beslediğini söyleyen Aker’in “Ona 3-4 trilyon (milyon) harcadım, kimseye bırakmam. Eşinden boşanmazsa onu öldürürüm” dediği iddia edildi.

BORSADA YÜKLÜ PARA KAYBETMİŞ
Filiz Aker'in bir dönem borsada yüklü para kaybettiği de ortaya çıktı.

Vatan Şaşmaz cinayetinde aileden ilk açıklama Filiz Akerle ilgili yeni detay...

AYNI CENAZE ARACINA KONDULAR
Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker’in cenazeleri Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinden çıkarılarak adli tıp kurumuna gönderildi. Şaşmaz ve Aker'in aynı cenaze arabasına konduğu dikkat çekerken, yakınlarının ağladığı görüldü. 
OTOPSİ YAPILDI
Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsi işleminin ardından Şaşmaz’ın cansız bedeni yakınları tarafından alınarak gasilhaneye götürüldü.
 
BU İDDİALAR KONUŞULUYOR
İntihar ve cinayetin ardından Filiz Aker ile ilgili bazı iddialar ortaya atıldı. Bir iddiaya göre geçmişte Vatan Şaşmaz ile Filiz Aker'in kısa bir süre ilişki yaşadı. Vatan Şaşmaz ilişkiyi istemeyince Filiz Aker, Amerika'da intihara kalkıştı. Bir diğer iddiaya göre Vatan Şaşmaz ile Filiz Aker 7 yıl önce bir sitenin asansöründe tanıştılar. Filiz Aker Vatan Şaşmaz'a aşık oldu. Aralarındaki yaş farkından dolayı Vatan Şaşmaz bu ilişkiye karşı çıktı, Filiz Aker depresyona girdi.

'VATAN'IN SUÇU YOK, TEYZEM AŞIKTI'
Vatan Şaşmaz cinayetinde aileden ilk açıklama Filiz Akerle ilgili yeni detay...

Filiz Aker'in yeğeni Dora ise teyzesinin Vatan Şaşmaz'a platonik aşk beslediğini, Vatan Şaşmaz'ın suçu olmadığını belirterek "Teyzemde tutku halindeydi. Vatan’ın hiçbir suçu yok. Teyzemin bitmeyen bir Vatan aşkı vardı. Teyze 'saçmalama' derdim. "Karısını boşayacak benimle evlenecek" derdi. Neden böyle oldu hiç bilmiyorum. Teyzeme çok üzüldüm ama Vatan’a 10 kat daha üzüldüm" diye konuştu. 

Vatan Şaşmaz cinayetinde aileden ilk açıklama Filiz Akerle ilgili yeni detay...
Vatan Şaşmaz, 2015 yılında mimar Yasemin Adalı’yla evlenmişti. Çift, Kanlıca sırtlarında eşinin ailesine ait tanesi 30 milyon liralık 12 villalık evlerden birinde oturuyordu. En çok ekstra iş yapan sunuculardan biri olan Şaşmaz’ın da farklı yerlerde kendine ait 4 evi vardı. Şaşmaz’ın ayrıca tutkunu olduğu spor araba koleksiyonu bulunuyordu. 
 
VATAN ŞAŞMAZ KİMDİR?
Korkunç bir cinayetle yaşamını yitiren Vatan Şaşmaz izleyicilerin yakından tanıdığı bir isimdi. 
8 Ocak 1974 tarihinde İstanbul’da doğdu. Vatan Caddesi üzerinde bulunan bir hastanede doğduğu için annesi ona Vatansever ismini verdi. Zamanla sadece Vatan denilmeye başlandı. Çapa Ortaokulundan mezun oldu. Liseye Pertevniyal Lisesinde başladı, Şehremini Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde işletme okudu. 1996 yılında okuldan ayrıldı ve 1-1.5 sene aracı bir kurumda borsacı, yatırım danışmanı, dealer olarak çalıştı.
Üniversite yıllarında 1993 yılında Deniz Tüney Mankenlik ve Fotomodellik Ajansı'na bağlı olarak fotomodellik yaptı. Bazı katalog çekimlerinde, reklam filmlerinde ve video kliplerde rol aldı. Askerliğini Şırnak'ta yaptı. 
Vatan Şaşmaz cinayetinde aileden ilk açıklama Filiz Akerle ilgili yeni detay...
2000 yılında ATV'ye geçti. Melike Öcalan ve Vatan Şaşmaz birlikte sabah şekeri oldular. Uzun süre (875 bölüm) sabah programı sundu. 'Özel Hat' programıyla Magazin Gazetecileri Derneği'nin 'En İyi Erkek Sunucu' ödülünü aldı.
4 yıl sabah programı ve 9 yıl magazin programı sunan Vatan Şaşmaz, 10 yıl Çocuklar Duymasın dizisinde oynadı. Engin karakteriyle büyük beğeni topladı. 
Vatan Şaşmaz, 14 Temmuz 2011 tarihinde Nurşen Kocayaş ile New York'da konsoloslukta evlendi.
10 Ocak 2014 tarihinde Fethiye Adliyesi Aile Mahkemesi'nde boşandı. 11 Eylül 2015 tarihinde mimar Yasemin Adalı ile evlendi.


Çetin AYDIN / hurriyet.com.tr