Yargıtay Büyük Genel Kurulu, bugün 3 daire başkanlığı için sandık başına gitti. Yargıtay 1. Hukuk Dairesi Başkanlığı'na Hacı Hüseyin Ünaldı seçildi. 7. Hukuk Dairesi ve 19. Hukuk Dairesi Başkanları da yeniden aday oldu. 7. Hukuk Dairesi Başkanı İsmail Hakkı Asarlıoğlu ile 19. Hukuk Dairesi Başkanı Seyit Çavdar yeniden seçildi.
1. Hukuk Daire Başkanlığı'na seçilen Hacı Hüseyin Ünaldı, 1952 yılında Adana/Karaisalı Kuyucu Köyü'nde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Ünaldı, Adana hâkim adayı olarak mesleğe başladı. Ağrı/Doğubayazıt Hâkim Yardımcılığı, Kayseri/Yahyalı Hâkimliği, Mardin Tapulama Hâkimliği, Çorum, Gaziantep ve Ankara Hâkimliği görevlerinde bulunan Ünaldı, 2010 yılında Yargıtay Üyeliğine seçildi.
7. Hukuk Dairesi Başkanı İsmail Hakkı Asarlıoğlu ise 1950 yılında Ordu'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Asarlıoğlu, Ordu hâkim adayı olarak mesleğe başladı. Seydişehir, Muradiye, Yavuzeli, Bulancak, Ankara/Gölbaşı ve Ankara Hâkimliği görevlerinde bulunan Asarlıoğlu, 2002 yılında Yargıtay Üyeliğine seçildi.
19. Hukuk Dairesi Başkanı Seyit Çavdar ise 1952 yılında Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Çavdar, Ankara hâkim adayı olarak mesleğe başladı. Konya, Çukurca, Hekimhan Hâkimliği ve Yargıtay Tetkik Hâkimliği görevlerinde bulunan Çavdar, 2002 yılında Yargıtay Üyeliğine seçildi. (ANKA)
Yargıtay'da 3 daire başkanlığı için seçim yapıldı
Yargıtay Üyesi Hacı Hüseyin Ünaldı ilk kez 1. Hukuk Dairesi Başkanlığı'na seçilirken, 7. Hukuk Dairesi ile 19. Hukuk Dairesi Başkanları yeniden seçildi.
Trend Haberler

2025 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesine İlişkin Duyuru

AYM 'zinada 5 yıl içinde boşanma davası açılabileceği' kuralını Anayasa'ya uygun buldu

Danıştay, sözlü sınavla 4/B'li avukat alımını hukuka uygun buldu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tutuklandı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diploması iptal edildi

İstanbul Barosu yönetimi görevden alındı

Üzerine sıcak içecek döküldü: Starbucks 50 milyon dolar tazminat ödeyecek!

Hukuk fakültesine yüksek başarıyla giren öğrencilere Adalet Bakanlığı bursu

58. Baro Başkanları Toplantısı Sonuç Bildirgesi

Yapay Zeka ile Hukuki Danışmanlık: Avukatlar İşsiz Kalır mı?