İstanbul Barosu seçimlerinde başkanlığa açık ara farkla Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Av. Doç. Dr. Ümit KOCASAKAL seçildi. 

Dünyanın en büyük barolarından biri kabul edilen İstanbul Barosu’nda, seçimler yapıldı. İstanbul Barosu Başkanlığı'na üçüncü kez Ümit Kocasakal seçildi. Kocasakal'ın Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu 14 bin 435, Hukukun Üstünlüğü Platformu 2.855, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar 1.763, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu 1.502, Çağdaş Avukatlar Grubu 1.369 oy aldı.

İstanbul Barosu Olağan Genel Kurulu, dün Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kurulun ardından ise bugün 21 bin 924 avukat İstanbul Barosu’nun başkanını seçmek için sandık başına gitti. Gerçekleştirilecek seçimde, yeni baro başkanının yanı sıra, yönetim kurulu, disiplin kurulu, denetleme kurulu ve Türkiye Barolar Birliği delegeleri de belirlendi. Seçimde, avukatlar 81 sandıkta oy kullandı.

Ümit Kocasakal şunları söyledi:  
“Bu bir demokrasi şöleni. İstanbul Barosu çok büyük bir güç. Bugün geldiğimiz noktada İstanbul Barosu bir baro olmanın çok ötesinde. Niye, hukukun ayaklar altına alındığı, sistemin bütün mekanizmalarının çöküğü, yargının bağımlı hale geldiği bir ortamda ayakta kalan en büyük güç barolar, avukatlar ve özellikle İstanbul Barosu. İstanbul Barosu etnik kökeni, mezhebi, inancı, siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin hakkının güvencesi.  Bu dönemde İstanbul Barosu bunu kanıtladı. Her yerde hak mücadelesi verdi. Herkesin hakkının koruyucusu oldu. Meslektaşlarımız bugün kararını verdi. Mücadeleyi aynen sürdüreceğiz.”

2012 yılından yapılan 22 bin 19 avukatın oy kullandığı seçimde, %58,30 oy oranı ile 12.836 avukatın oy verdiği KOCASAKAL, rakiplerine büyük fark atarak yeniden Baro Başkanı olarak seçilmişti. (hukukihaber)







Hukukihaber sitemizde yapılan ankete göre KOCASAKAL'ın açık ara önde olduğu gözüküyordu.