Neredeyse hergün staj yapacak büro arayan stajyer avukat meslektaşlarımızın, iş arayan avukat meslektaşlarımızın talepleri ile karşılaşıyoruz. 

Bu taleplere yardımcı olamamanın üzüntüsünü yaşarken, Türkiye'de sayısı her geçen gün artan onbinlerce işsiz hukukçu varken, dün akşam Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Boğaziçi Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi açılmasına karar verildi!

İş yapamayan vakıf üniversitelerinde ilgi görür diye Hukuk Fakültesi kurulduğunu, şehirleri kalkındırmak! için siyasilerin baskıları ile fabrika yerine, Hukuk Fakülteleri açıldığını biliyorduk. 

Ancak Boğaziçi Üniversitesi'ne Hukuk Fakültesi açılmasındaki amacı yukarıdaki gerekçelerle de örtüştüremediğim için haklı olarak şu soruların cevabını düşünüyorum:

1- Boğaziçi Üniversitesi'de rektör krizi başlamadan önce Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi kurulması gündemde miydi? 

2- Bu fakültelerin kurulmasındaki amaç, Boğaziçi Üniversitesi'nde akademik kadrodan da destek göremeyen rektör Melih Bulu için kadro yaratmak mıdır? 

Bu krizler elbet birgün bitecek. Geriye her geçen gün zayıflayan akademik kadroları nedeniyle iyi eğitim veremeyen hukuk fakülteleri ile birçoğu mezun olduktan sonra iş bulamayan umutsuz gençler kalacak. Eğer gerçekten inandığınız bir değer varsa, emin olun bu yapılanların büyük bir vebali var...