Hâkim ve savcı adayları için, “Aday Kimlik Kartı” basımı uygulamasına son verildi. Hâkim ve savcı adayları, aday kimlik kartı yerine kullanıcılarına birçok avantaj sağlayan Adaletkart temin edebilecek. 

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı ile Turuncu Holding A.Ş. arasında 30.05.2018 tarihinde "Personel Akıllı Kimlik Kartı" sözleşmesi yenilenmişti. Bu kapsamda,  Bakanlık merkez teşkilatı, adli ve idari yargı ve bağlı kuruluşlarda görev yapan hâkim-savcı ve personelin Adaletkart’ları yenilenmekte, göreve yeni başlayanlar yönünden ise ilk defa verilecek olan kartların basımı yapılmakta.

Hâkim ve savcı adaylarına da diğer merkez atamalı personel ile birlikte Adaletkart verilecek olup, bu nedenle Genel Müdürlükçe basımı yapılan "Hâkim-Savcı Aday Kimlik Kartı" basımı uygulamasına son verildi.

Bu bağlamda, Hâkim ve savcı adaylarının Adaletkart talebine ilişkin müracaatları Adli Yargı Adalet Komisyonu bulunan mahallerde Bakanlık Muhabere Bürosunca, UYAP Bilişim Sisteminde "Merkez atamalı personel işlemleri" menüsü altında bulunan “Adalet Kart İşlemleri” ekranından; İdari Yargı Adalet Komisyonlarında, Adalet Komisyonu modülünde, “İzin” rolünde yer alan “Adalet Kart İşlemleri” ekranından alınması gerekmekte.

“Adalet Kart İşlemleri” ekranı

Müracaatlar, “Adaletkart Başvuru Formu”nun doldurularak ve müracaat sahibince ıslak imza ile imzalanarak, form ekinde müracaat sahibine ait nüfus cüzdanı ön ve arka fotokopisinin başvuru yapılacak birime ibrazı ile gerçekleştirilecek.

Hâkim ve savcı adaylarının, Adalet Akademisinde bulunmaları durumunda “Adaletkart Başvuru Formu”nu ve nüfus cüzdanı ön-arka fotokopilerini başvuru yapacakları birimime (Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylarının, Adalet Komisyonunun bulunduğu mahal Cumhuriyet Başsavcılığına; İdari Yargı Hâkim Adaylarının ilgili Adalet Komisyonuna) posta yolu ile göndermeleri durumunda, ilgili birimce başvuru işlemleri gerçekleştirilecek.

ADALETKART BAŞVURU FORMU’NU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ