Türkiye’nin saklı cennetlerinden biri olan bu bölgeyi tanımak ve keşfetmek için gezinizi doğru şekilde planlamanız çok önemli. Tatilinizi daha keyifli kılmak için Kaş’ta görmeniz gereken yerleri, en iyi konaklama seçeneklerini sizler için inceledik.

Kaş’ta En İyi Konaklama Seçenekleri Neler?

 

Kaş’ta tatil yaparken, bölgeyi en keyifli şekilde keşfetmek için kiralık villa tatilini tercih etmeniz öneriliyor. gotatil.com/kas-kiralik-villa adresinde inceleyebileceğiniz özgür bir tatil sunan kiralık villalarda, günün her saatinde, sadece size ait bir programla hareket etmeniz mümkün.

Türkiye’nin önde gelen kiralık villa markalarından olan Gotatil’in geniş villa portföyü ile, kiralayacağınız Kaş villaları hem hayat boyu hatırlayacağınız keyifli bir tatil geçirebilir, hem de bölgeyi tamamen kendi programınızla, doyasıya keşfedebilirsiniz.

Kaş’ta Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

 

Kaş, her dönemde medeniyetlerin cazibe merkezi olmuş bir coğrafya. Tarih boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapan bu şirin kasaba, aynı zamanda antik dönemin en önemli liman şehirlerinden biri olma özelliğine sahip.

Kaş’a gittiğinizde gezilecek pek çok yerle karşılaşacak olsanız da bunlardan mutlaka programınıza eklemeniz gerekenleri sizler için listeledik;

1. Antiphellos Antik Tiyatrosu


Likya medeniyetinden kalan bu tiyatro oldukça iyi korunmuş durumda. Tarihi dokuyu en iyi şekilde görmenizi sağlayan bu amfitiyatroda, özellikle eşsiz bir manzarayla karşılaşacaksanız. Eğer fotoğraf çekmeyi seviyorsanız, mutlaka tepe basamaklara çıkıp manzarayı fotoğraflamalısınız.

 

2.   Uzun Çarşı ve Kral Mezarı

 

Kaş’ın merkezinde bulunan Uzun Çarşı, bölgenin neşeli ve huzurlu atmosferini en iyi şekilde görebileceğiniz yerlerden biri. Ahşap ağırlıklı eski evler arasında yürüyebileceğiniz bu çarşıda ilerledikten sonra, yine Likya’ya ait antik kaya mezarlarına ulaşabilirsiniz. Bölgenin dokusunu en iyi şekilde görebileceğiniz bu cazibe merkezini mutlaka ziyaret etmelisiniz.

3.   Patara Antik Kenti

 

Kaş’ın sembol yapılarından biri olan Patara Antik Kenti, Kaş’tan yaklaşık olarak 40 kilometre uzaklıkta ziyaretinizi bekliyor. Dünyanın en ünlü plajlarından birine de ev sahipliği yapan bu antik kenti gezdikten sonra, Patara Plajı’na gidebilir ve bembeyaz kumlar üzerinde denize girebilirsiniz.

Kaş’ta görülmesi gereken ve keşfedilecek çok yer var. Bölgenin tadını en iyi şekilde çıkarabilmek için konaklama tercihinizi doğru yapmak çok önemli.