Sigortacılık yapan Samsunlu C. E. (40) ve eşini karşı karşı getiren olay 4 yıl önce yaşandı. Bir askeri birlikte sivil memur olan 11 yıllık eşi N.E.'nin, sürekli internette chat yapmasından şüphelenen koca evdeki bilgisayardan, üst kattaki annesinin bilgisayarına bağlantı kurdu. Ardından da eşine telefon açarak eve geç geleceğini söyledi, daha sonra da üst kattaki bilgisayarın başına geçti.

Bir süre sonra, bağlantıdan habersiz internete giren N.E., kendisiyle aynı yerde görev yapan binbaşı Turgay A. ile sanal seks yapmaya başladı. Koca da  kamera karşısında soyunan ve birbirlerinin karşılıklı cinsel içerikli isteklerini yerine getiren eşiyle binbaşının konuşmalarını, cep telefonuna kaydetti.

Ertesi gün eşine ilişkiyi itiraf ettirip bu konuşmayı da gizlice telefonuna kaydetti. Olayın ortaya çıkmasının ardından iki taraf da birbirine boşanma davası açtı. Koca., 50'si maddi, 75'i de manevi toplam 125 bin TL tazminat talep etti. Ayrıca, oğlunun velayetinin kendisine verilmesini, bu sebeple 500 TL nafaka bağlanmasını istedi. N.E. ise eşinin, eski bir mesai arkadaşıyla internette yaptığı sohbeti yanlış anladığını, uyuşturucu ve alkol alıp kendisini dövdüğünü ve evden attığını öne sürerek 30 bin TL tazminat, 8 altın bilezik, nafaka ve ev eşyası talep etti.

ÇOCUK ANNEYE VERİLDİ

Bu arada N.E.'nin şikâyeti üzerine, savcılık, koca hakkında "haberleşmeyi ifşa etmek" ve "aleni olmayan konuşmaları rızası olmadan bir alet ile dinlemek ya da ses kayıt cihazı ile kaydetmek" suçlarından dava açtı.  Bilirkişinin konuşma çözümünü değerlendiren Samsun 2. Asliye Ceza Mahkemesi ise, "Dinlemenin yapıldığı yer karı ve kocanın ortak yaşamıdır" ve "Konu boşanma davasını etkiler" diyerek bu davayı reddetti. Boşanma davasını gören Samsun 2. Aile Mahkemesi de N.E.'nin, yaptığı sanal seksi "zina" olarak kabul etti. C.E.'nin eşine şiddet uyguladığı kanaatine de varan mahkeme, kocayı kusurlu, N.E.'yi de ağır kusurlu bularak N.E.'nin tazminat ve nafaka taleplerini reddedetti.

Ayrıca kocasına 14 bin TL tazminat ödemesi kararlaştırıldı. Şu an 9 yaşında olan çocuğun velayetini anneye veren mahkeme, babanın çocuğu için 100 TL nafaka ödemesine de hükmetti. Temyizi değerlendiren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi de kararı onadı.