Rusya’da medya denetleme kurumu Roskomnadzor, merkezi ABD’de bulunan Google'a ait çevrimiçi video paylaşım ve sosyal medya platformu YouTube şirketinin, “yasaklı” görüntüleri yayından kaldırmayı defalarca reddettiğini bildirdi.

Bu görüntülerde Rus ordusunun “itibarını düşüren sahte haberlere yer verildiğini” iddia eden Roskomnadzor, YouTube şirketini ayrıca “aşırı uçları överek, gençleri izin verilmeyen gösterilere katılmaya teşvik etmekle” suçladı.

Moskova bölge mahkemesi, Roskomnadzor tarafından getirilen suçlamaları kabul ederek, Rusya’da şu ana kadar bir teknoloji şirketine verilen en büyük para cezasını kesti. 

Roskomnadzor tarafından yapılan açıklamada, “Google ve bilgi kaynakları, yasaklanmış bilgilerin kaldırılmamasıyla ilgili olarak Rus yasalarının ihlal edilmesinden düzenli olarak idari olarak sorumlu tutulacaktır.” denildi.

Açıklamada, bu para cezasının Google şirketinin yıllık geliri dikkate alınarak kesildiği bildirildi.

Diğer teknoloji şirketleri gibi Google, Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgalini ardından bu ülkedeki faaliyetlerini askıya almıştı.

Mahkeme kararıyla ilgili şu ana kadar bir açıklama yapmayan Google şirketinin bu cezaya itiraz için temyiz mahkemesine başvurma hakkı bulunuyor.