Düşünürüm, çoğu zaman düşünürüm... Düşündüklerimi yazmak, söylemek, duyurmak isterim. Düşünürüm, gündeme dair, aşka dair, ekonomiye dair, insana dair, sanata dair ve hayatın pek çok gailesine dair düşünürüm, düşünüp de söyleyemem.
       
Düşündüklerim çığlık olur zihnimde, düşündüklerim boğum boğum yutkunmak olur boğazımda, düşündüklerim, ağrı olur başımda, düşündüklerim yara olur gönlümde yine de söyleyemem...
        
Söz söylemek ok gibidir birleri yaralanır istemesen de, söz söylemek alev gibidir birileri yanar istemesen de, söz söylemek deprem gibidir köprüleri yıkar istemesen de... Söz söylemeli köprüler kuran, söz söylemeli hayatları güzelleştiren, söz söylemeli gönüller yapan, söz söylemeli yaraları iyileştiren, söz söylemeli ateşleri söndüren... Bundandır düşünüp de söyleyememem... Söyleyemediklerimdir; söylemek istediklerim.
      
Bazen makamın, paranın ve pek çok zaafının esiri olur insanoğlu, ihtiraslarına kapılır, şeytan olur. İnsanları, çocukları, hayvanları, bitkileri, denizi, özgürlüğü, kuşları seversiniz, memleketinizi, sanatı, sporu seversiniz, güzellikleri sevdikçe, daha da insan olursunuz, sevmekle başlar her şey; sevmek insan olmaktır, özgürlük insan olmaktır, saygı insan olmaktır, düşünmek insan olmaktır, paylaşmak insan olmaktır.
      
Bilirim ben ve bilir aslında tüm insanlık; Sevmek ve paylaşmak dünyaya mutluluğu getirecek. Sevginizi büyütün, o kadar büyütün ki; ben ve sen olmaktan çıkın biz olun. Hayatta her şey siyah veya her şey beyaz değildir, başka renkler de var, yeter ki görmek lazım, bakmak yetmez. Paylaştıkça acılar azalır, mutluluklar artar ve insan yeniden daha bir insan olur. Zor olan ölüm değildir aslında. Zor olan ayrılık ve yalnızlıktır.  İyilik,  güzellik ve mutluluk paylaşmakta. Korkmayın paylaşmaktan, paylaştıkça çoğalır; iyilik, güzellik ve mutluluk.

(Bu köşe yazısı, sayın Av. Halil Sarı tarafından www. hukukihaber. net sitesinde yayınlanması için kaleme alınmıştır. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısının tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısının bir bölümü, aktif link verilerek kullanılabilir. Yazarı ve kaynağı gösterilmeden kısmen ya da tamamen yayınlanması şahsi haklara ve fikri haklara aykırılık teşkil eder.)